31.8.2016 15:13

Υπάρχουν απορίες για τις αμοιβές των απασχολούμενων με το μεταναστευτικό;

Ξέρετε τι είναι αυτό το έγγραφο; Οι μηνιαίες αποζημιώσεις 32 συνεργαζομένων που ασχολούνται με το μεταναστευτικό μόνο στην ΣΟΥΔΑ, καθώς και το μηνιαίο κέρδος της ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ Ανώνυμης Εταιρείας του Δήμου που διαχειρίζεται αυτά τα 74.000 € κάθε μήνα , επιλέγοντας ή ίδια το προσωπικό με απευθείας ανάθεση των εργασιών. Τα 74.000 € κάθε μήνα προέρχονται από την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε.

Η ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ συνεργάζεται και με κάποιες Μ.Κ.Ο. και παίρνει χρήματα και από κει! Λεπτομέρειες και γι’ αυτά θα αναρτήσω αργότερα! Εδώ υπάρχουν κάποια ζητήματα και ανακύπτουν σοβαρά ερωτήματα.

Α) Διαβάζοντας το άρθρο 266 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων προσωπικά αντιλαμβάνομαι ο τι δεν επιτρέπεται σε Δημοτική  Εταιρεία Διαχείρισης Ακινήτων  να ασχολείται με τίποτα άλλο πέρα από αυτό το αντικείμενο πόσο μάλλον με την παροχή υπηρεσιών σε λαθρομετανάστες!

Β) Ακόμα κι αν δικαιούται η ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ να κάνει απευθείας αναθέσεις σε συνεργαζόμενους, νομιμοποιείται να τις ανανεώνει με τα ίδια πρόσωπα καθιστώντας ουσιαστικά το οικονομικό αντικείμενο σε ετήσια βάση μεγαλύτερο από το επιτρεπτό όριο ανάθεσης;

Γ) Οι εξαγγελίες Βουρνού για αξιοκρατία και ισονομία που πήγαν; Περίπατο;

Δ) Οι 13-15.000 € που περισσεύουν στα ταμεία της ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗΣ κάθε μήνα από αυτή την συναλλαγή που ξοδεύονται;

Ε) Ήταν άραγε αυτές οι πρακτικές ο λόγος παραίτησης της Διευθύνουσας Συμβούλου Κας Πιπίδη η οποία έφυγε καταγγέλλοντας έλλειψη αξιοπρέπειας και νομιμότητας,  η οποία (παραίτηση) μάλιστα ακολούθησε λίγους μήνες μετά την παραίτηση του προέδρου της ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗΣ Γιώργου Τσάκου τον Νοέμβριο του 2015;

Ζ) Αν έχω δίκιο για τα πιο πάνω, πώς περνάνε από το Ελεγκτικό Συνέδριο όλες αυτές οι δαπάνες;

Συνεχίζεται...

ΥΓ. Το έγγραφο "κατέβασα" από τη Διαύγεια!

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ