10.2.2017 11:14

Υπάρχει και η γελοία χυδαιότητα

Εκτός από την χυδαία έκθεση της προσωπικής ζωής ανθρώπων, η οποία έλαβε χώρα προ ημερών, υπάρχει και άλλου είδους χυδαιότητα στον τοπικό τύπο, πιο συνήθης και πιο «ανώδυνη» κοινωνικά.

Στον «πολίτη», στην εφημερίδα και στο σάιτ, όπου δεν αναγράφουν ποτέ το όνομά μου, ακολουθώντας εδώ και χρόνια μια γελοία πολιτική στάση, για δικούς τους λόγους που πηγάζουν από προσωπικό κομπλεξισμό και μόνον, προ ημερών η γελοιότητα διολίσθησε στην χυδαιότητα, αφού στο παρακάτω άρθρο με τίτλο «»Τα πρώτα αυτοκίνητα στη Χίο», το οποίο αναρτήθηκε στις 3.2.17 και έκανε 299 κοινοποιήσεις, δεν υπάρχει ούτε λέξη του κειμένου, η οποία να μην είναι κλεμμένη από το βιβλίο μου 10.516 μέρες Ιστορίας της Νεοελληνικής Χίου, και δεν αναφέρεται πουθενά φυσικά η πηγή.

Το βιβλίο αυτό είναι το μοναδικό που υπάρχει για την Ιστορία της Χίου κατά τα πρώτα έτη της ως τμήμα του νεοελληνικού κράτους και προήλθε από οκταετή εργασία μου εντός της Βιβλιοθήκης Κοραή, από αποδελτίωση και ψηφιοποίηση των ειδήσεων 11.250 φύλλων τοπικών εφημερίδων που εκδόθηκαν από 1.1.1912 έως 28.10.1940.

Για την Ιστορία αναφέρω ότι ο αρθρογράφος του συγκεκριμένου άρθρου του «πολίτη», κ. Δ. Μυωτέρης, σε μια στιγμή ειλικρίνειας, προ μηνών με πλησίασε παρόντων και άλλων μαρτύρων και μου εξομολογήθηκε τον θαυμασμό του για το συγκεκριμένο έργο μου, το οποίον, όπως μου είπε, χρησιμοποιεί συχνά στην αρθρογραφία του στην εφημερίδα αλλά η διεύθυνση της εφημερίδας του απαγορεύει να αναγράφει το όνομά μου και έτσι δεν μπορεί να αναφέρει την πηγή! Υπάρχει και η γελοία χυδαιότητα, χαρακτηριστικό των ηλιθίων, στον τοπικό Τύπο δηλαδή. 

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ