20.11.2017 20:36

Το «ξύλο» στον Κυριάκο στο διαδίκτυο

Αντιπαρέρχομαι ως σύμπτωμα της εποχής την επιθετική τάση των πολιτών προς τους πολιτικούς, αδιακρίτως κομμάτων. Η γενικευμένη αγανάκτηση για την κατάντια της χώρας καταλήγει επί της κεφαλής δικαίων και αδίκων. «Τους απαντώ ότι είμαι τραπεζικός υπάλληλος κι αμέσως το μάτι τους γυρίζει», μου έλεγε τις προάλλες ένα από τα πιο αθόρυβα τραπεζικά στελέχη του νησιού. Το αυτό θα συναντήσει κανείς και στους δημοσιογράφους, παίρνει δε ολιστική διάσταση στους πολιτικούς.

Κλείνοντας η 11η προσυνεδριακή διαδικασία της Ν.Δ. από τη Χίο με θέμα το προσφυγικό η Ν.Δ. χορήγησε στο διαδίκτυο σύντομο video με τους βασικούς άξονες της για την επίλυση του προσφυγικού. Κι εκεί έπεσε το … ξύλο της αρκούδας.  «Το βίντεο αντί να μας λύσει αυτές τις απορίες μας προσέθεσε και άλλες», ανέφερε ο κ. Κων. Γιαϊτζόγλου, στην πιο ήπια μόλις κριτική από τις 44 που πρόλαβα να διαβάσω ενώ έγραφα αυτές τις γραμμές.

Ο σφυγμός του κόσμου είναι καθαρός. Δεν ικανοποιήθηκε, τουλάχιστον οι νησιώτες που βιώνουν το πρόβλημα στη μεγάλη του έκταση, από τις εξαγγελίες Μητσοτάκη. Δεν πείσθηκε στον επιθυμητό βαθμό ότι η πολιτική ηγεσία της Ν.Δ. , αν αύριο της δίνονταν η δυνατότητα διοίκησης του τόπου, θα απελευθερώσει τα 5 νησιά από το σημερινό τους μαρτύριο. Η εξαγγελία ολοκλήρωσης των διαδικασιών ασύλου εντός 6 εβδομάδων λύνει το πρόβλημα μόνο σε βάθος χρόνου. Δεν δίνει άμεση λύση για το σήμερα. Η διαδικασία στελέχωσης των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων επιτροπών ασύλου θα απαιτήσει μήνες. Αν σ’ αυτούς τους μήνες προστεθούν και οι μήνες ή τα χρόνια μέχρι την κυβερνητική αλλαγή, η εφαρμογή του ωραίου στο άκουσμα σχεδίου για την ανώτερη παραμονή του κάθε μετανάστη στα νησιά επί 6 εβδομάδες θέλει ένα χρόνο υλοποίησης δύο ή και τριών ετών. Ως τότε τι γίνεται;

Την παρτίδα για την πολιτική ηγεσία της Ν.Δ. έσωσαν οι εισηγητές. Επιλεγμένα πρόσωπα, με σοβαρές πιθανότητες αύριο – μεθαύριο αξιοποίησης τους στον κρατικό μηχανισμό, αν η Ν.Δ. βρεθεί, κατ’ εντολή του λαού, στην εξουσία. Στο σύνολο τους είχαν θέσεις πιο προωθημένες κι από τις νησιωτικές απαιτήσεις. Θα επηρεάσουν καθοριστικά την πολιτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή θα επικρατήσουν οι άνευρες θέσεις της πολιτικής ηγεσίας; Γιατί αν στην ατζέντα των προτάσεων της Ν.Δ. δεν προστεθούν έννοιες όπως «φέρουσα ικανότητα του κάθε νησιού» ή «άμεση αποσυμφόρηση», φοβάμαι ότι θα ζήσουμε μια από τα ίδια, με ολίγη από αυστηρότερη φύλαξη των συνόρων. Προφανώς δεν είναι αυτό το ζητούμενο… 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ