22.8.2022 6:47

Υδρευτικό Βολισσού: Πώς λύνεται (Νο3)

Στις επισυναπτόμενες φωτογραφίες βλέπετε μια από τις δεκάδες εγκαταστάσεις ρολογιών ύδρευσης, που καταλήγουν όλα, παράτυπα, σε αγροτεμάχια και ποτίζουν δέντρα, κήπους κ παράνομα πρόχειρα εξοχικά, με σωληνώσεις εκατοντάδων μέτρων, τις οποίες κιόλας τρυπούν οι ποντικοί και τρέχει το νεράκι της ύδρευσης γάργαρο στα χωράφια κ στους τραφους.

Προ ημερών μου τηλεφώνησε τουριστικός επιχειρηματίας περιοχής Βολισσού και μου είπε ότι έχει κάνει επένδυση 60.000€ με προοπτική να ανέλθει συνολικά στις 300.000€ φτιάχνοντας ενοικιαζόμενες κατοικίες στο χωριό αλλά οι τουρίστες πελάτες του φεύγουν αγανακτισμένοι και δεν θα ξανάρθουν ποτέ διότι δεν έχουν νερό ούτε να πλυθούν οι άνθρωποι. 

Όλοι εμείς εδώ, κάτοικοι, αγρότες, επαγγελματίες, επιχειρηματίες ζούμε αυτή την τραγική κατάσταση με το νερό τα τελευταία χρόνια διότι η ΔΕΥΑΝΧ επιμένει να συνδέει παράτυπα στο δίκτυο της ύδρευσης, οποίους κάνουν αίτηση για άρδευση στα αγροτεμάχια τους.

Από την περιοχή του Μάναγρου έως την Αγία Μαρκέλλα εκατοντάδες τέτοιες παράνομες κ παράτυπες παροχές χύνουν κάθε μέρα στα χωράφια, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κυρίου Μυριαγκού,  περί τα 1000 κυβικά πολύτιμου νερού ύδρευσης, το οποίο στερούνται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του χωριού και το οποίο υπεραντλείται με τέσσερεις γεωτρήσεις από τον υδροφόρο ορίζοντα του Μαλαγκιώτη, με αποτέλεσμα να τον απομυζούν και να κινδυνεύει από την εισβολή της θάλασσας εντός του.

Οι αρδευτικές παροχές επιβάλλεται να αποσυνδεθούν αμέσως από το δίκτυο της ύδρευσης. Αυτή είναι η μοναδική βραχυπρόθεσμη λύση. Μεσοπρόθεσμα μπορούμε να συζητήσουμε και για ένα φράγμα στα ανάντι του Μαλαγκιώτη αλλά προέχει η άμεση λύση πριν είναι πολύ αργά κ η καταστροφή του υδροφόρου ορίζοντα γίνει μη αναστρέψιμη.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ