5.8.2019 19:18

Τραγικότητα και αξιοπρέπεια

Αδιανόητη τραγωδία στην Δασκαλόπετρα. Ένα νεαρό παιδί έχασε την ζωή του, από δολοφονική αμέλεια δημοτικών παραγόντων.

Αν δεν είσθε άξιοι να αναλαμβάνεται δημόσια αξιώματα, ή υπαλληλικές θέσεις κοινωνικής ευθύνης, γιατί ανακατεύεσθε με τα κοινά, ή γιατί αναλαμβάνεται τέτοιες ευθύνες και υποχρεώσεις;

Αν τύχαινε κάτι τέτοιο στο δικό μου παιδί, ο ένοχος (που θα τον εύρισκα) θα μετάνιωνε που ζούσε. Είτε είναι ο κατασκευαστής, είτε ο κατά νόμον επιτηρητής ή επιμελητής δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων. Εύχομαι οι γονείς του αδικοχαμένου, να μην μιμηθούν τα δικά μου βίαια συναισθήματα.

Πρέπει όμως να αναφέρω και να υπογραμμίσω με θετικό τρόπο, την συμπεριφορά του απερχομένου Δημάρχου κ. Βουρνού.  Ο Μανόλης δεν κρύφτηκε. Πήγε στο αστυνομικό τμήμα αμέσως. Κακώς (αν και δεν γνωρίζω τα νομικά) συνελήφθη. Ο Δήμαρχος φέρει την πολιτική ευθύνη των επιλογών του για ακατάλληλα πρόσωπα. Αλλά στο συγκεκριμένο τραγικό περιστατικό δεν μπορεί να φέρει άλλη τινά ευθύνη.

Επίσης ο… επερχόμενος Δήμαρχος κ. Κάρμαντζης, έσπευσε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του κ. Βουρνού.  Έτσι έπρεπε να κάνει. Να μην λησμονούμε, πως αν το γεγονός ελάμβανε χώρα κατά  ένα μήνα μετά, στο αυτόφωρο θα ευρίσκετο ο Σταμάτης….

Ευτυχώς και οι δύο τους έδειξαν και ευαισθησία και αξιοπρέπεια.

Τώρα: ο «Δήμος Χίου» είναι ένοχος! Από εδώ και πέρα,   να μην υποπέσουν στην αντίληψη μας προσπάθειες «κουκουλώματος», «προστασίας» ή οτιδήποτε άλλο   παρόμοιο, γιατί υπάρχει και η «θεϊκή» τιμωρία. Αυτή δε  ενίοτε είναι σκληρή….

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ