25.4.2014 13:48

«Των Θεοκτόνων ο Εσμός» εν όψει των εκλογών

Πέρασε η Μ. Εβδομάδα , και φέτος τα παγκάρια των εκκλησιών γέμισαν από … επισήμους, νυν και επίδοξους, διεκδικητές ψήφου. Το σμάρι των υποψηφίων μετακινούνταν από εκκλησία σε εκκλησία  κατά τη διάρκεια της ίδιας ακολουθίας (πολλές φορές σκορπώντας μειδίαμα στους πιστούς) . Ενώ είναι γνωστό ότι αν δεν  ήταν οι εκλογές πολλοί από αυτούς δεν περνούν ούτε έξω από εκκλησία.
Ξέρω ότι πικραίνω πολλούς, αλλά μεταφέρω αυτά που βλέπω και ακούω, τα πηγαδάκια και τα γελάκια που δεν βλέπουν οι θολωμένοι από το φως της θέσης που τους παραχωρούν.
Οι επισκέψεις φαίνεται πως δεν τελείωσαν εκεί, σειρά έχουν τα πανηγύρια- και είναι πολλά, ευκαιρία να μάθουν και το εορτολόγιο. Παρουσιολόγιο και στα μνημόσυνα όπου μέχρι δεδηλωμένοι άθεοι προσκυνούν εικόνες και κάνουν  σταυρό. Θαύμα, θαύμα! 
Η εικόνα πολύ θλιβερή, μου θύμισε  στίχο της Μ. Πέμπτης, αφού μόνο με «των θεοκτόνων τον εσμό» ( δηλ. το συρφετό των θεοκτόνων) μπόρεσα να τους παρομοιάσω.
Πολύ καλά κάνετε κύριοι, μου θυμίσατε την παραβολή του Τελώνου και του Φαρισαίου , μαντέψτε ποιον από τους δυο μου θυμίζετε. Τρέξτε στο πιο λαμπρό σημείο κάθε ναού να σας βλέπουν, άλλωστε τόσο κόσμο εσείς αποκλείεται να μαζέψετε. Να σας θυμίσω όμως το «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ». Αφήστε την εκκλησία ήσυχη από τα παιχνίδια σας. Θέλετε να εκκλησιαστείτε; Σταθείτε σε μια γωνιά. Ααα, και παρακαλώ προσευχηθείτε να φωτίσει ο Θεός μήπως και δει χαΐρι ο τόπος- μόνο με θαύμα  βλέπω προκοπή. Αλλιώς σταματήστε το αίσχος αυτό της θρησκευτικής ψηφαλιείας. Κοιμηθείτε κι ένα πρωί χωρίς να πάτε εκκλησία Είναι κουραστικό και δύσκολο να είσαι προ-εστώς . Τα προβλήματα ας περιμένουν. Δε χάλασε ο κόσμος.

    
 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ