Άποψη

18/11/18 10:25

τελ. ενημ.: 18/11/18 10:33

Το θράσος Μπελέγρη σημαία της δημοτικής αρχής

Εύλογο. Ενοχλήθηκε ο κ. Μπελέγρης που δεν πέτυχε το στόχο του να … στείλει για ύπνο όλα τα ΜΜΕ για να περάσουν απαρατήρητες οι ομολογίες και οι παραδοχές του στο Δημοτικό Συμβούλιο για την ανακύκλωση.

Το είχε μεθοδεύσει μια χαρά. Αφού παρίστανε τον κουφό 2 μήνες τώρα στις πιέσεις της αντιπολίτευσης να δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία, μόλις διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να το αποφύγει, στρίμωξε την «ενημέρωση του» στο 11ο θέμα μιας συνεδρίασης που είχε μπόλικα βαριά χαρτιά νωρίτερα. ΒΙΑΛ, Τεχνικό Πρόγραμμα, δημοτικές ανεμογεννήτριες. Στην πρόβλεψη του έπεσε μέσα. Η ενημέρωση του γίνονταν λίγο πριν τα μεσάνυχτα, με τους συμβούλους να παρίστανται σε μια αγγαρεία, κυριολεκτικά ζαλισμένοι σαν τα κοτόπουλα.

Δεν υπολόγιζε σε ένα: στην αντοχή του «πολίτη». Το δικό του αυτί κατέγραψε τον υψηλό πια κίνδυνο του Δήμου να πληρώσει χρυσάφι την απόφαση Μπελέγρη να διακόψει τη σύμβαση με την «Οικόπολις» λίγους μήνες πριν τη φυσική διακοπή της. Κι ο «πολίτης» εδώ και μήνες φωνάζει: εκείνη την ώρα ποιος θα κληθεί να πληρώσει; Ο κ. Μπελέγρης τις λάθος επιλογές του ή τα συνήθη υποζύγια, οι δημότες;

Το αυτί του «πολίτη» κατέγραψε και μετέδωσε την ομολογία του αντιδημάρχου ότι τώρα πληρώνουμε την ανακύκλωση ακριβότερα από ό,τι πριν, γιατί καμία σοβαρή εταιρία δεν πήρε μέρος στους άγονους διαγωνισμούς του, αφού εκτιμούσε ότι οι προηγούμενοι κερδοσκοπούσαν ασύστολα.

Το χειρότερο για τον κ. Μπελέγρη; Ομολογεί ότι τα δεδομένα στην ανακύκλωση … σφίγγουν και πλέον το μη καθαρό ανακυκλώσιμο υλικό δεν μπορεί να υπερβαίνει το 1,5% από το 5% στο οποίο βρίσκεται σήμερα, ενώ η επίσης προσωπική επιλογή του των ανοιχτών κάδων στη Χίο το ανεβάζει στο 8%.

Φεύγει από τη μέση ο «πολίτης» κι έρχεται το … κράξιμο από τους δημότες. Γιατί να ανακυκλώνω, αφού αδειάζουν όλους τους κάδους στα ίδια απορριμματοφόρα, αναρωτήθηκε στο fb δημότισσα που το είδε με τα μάτια της. Κι εγώ το εντόπισα, γράφει επώνυμα άλλος. Κι εγώ, προσθέτει άλλη και πάει λέγοντας. Μέχρι τώρα δημοτική αρχή, σε συγχορδία με τους συνδικαλιστές, έβγαζαν τον «πολίτη» τρελό και αιτιολογούσαν με αστειότητες την κατάσταση. Ήρθε η ώρα να μας βγάλουν όλους τρελούς για να μείνουν εκείνοι οι αλάθητοι.

Το ωραιότερο; Αν που και που κανένας κάδος μας ξεφεύγει, ας είναι καλά ο νέος ανάδοχος, δεν μας ζητά λεφτά για τη διαλογή, λέει τώρα ο κ. Μπελέγρης. Βρήκε δηλαδή ο αντιδήμαρχος στο πρόσωπο της εταιρείας του κ. Νικήτα τον χαμάλη και χορηγό της ανακύκλωσης! Συγχαρητήρια, ας τον φεσώσει μια ώρα αρχύτερα!

Ε, τότε βρε παιδιά μη μπαίνουμε στον κόπο… Αφού ο ανάδοχος είναι τόσο καταδεχτικός τι τους θέλουμε τόσους κάδους, τον τρολάρουν πια οι ίδιοι οι δημότες.

Για το ύφος Μπελέγρη δεν θα χρειαστεί να επεκταθώ. Κάθε μέρα που περνά αποθρασύνεται και πια μετατρέπεται σε σημαία στον ιστό της δημοτικής αρχής. Έτσι, δυστυχώς, είναι όλοι τους, με ελάχιστες εξαιρέσεις να επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Για αυτό και πέφτουν πάνω σε τοίχο τώρα που προσπαθούν να συγκροτηθούν για τις επόμενες εκλογές. Ποιος πλησιάζει σε τέτοιο πνεύμα;

Σκέφτομαι απλά ότι, αντί να προασπίσω τώρα τον εαυτό μου από τις λιβελογραφίες του αντιδημάρχου, θα είναι πιο χρήσιμο να συγκρατηθώ. Κι αν δικαιωθεί η «αγαπημένη μου εταιρεία» από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και κόψει κανένα … κουστουμάκι στο Δήμο γύρω στις 200.000 ευρώ, τότε, ως δημότης, να αρνηθώ να το πληρώσω και να καταφύγω δικαστικά ζητώντας να το πληρώσουν οι ξερόλες και ξεροκέφαλοι που πήραν τις αποφάσεις. Τότε ίσως ξυπνήσει κανένας Χιώτης παραπάνω…  

Σχόλια άρθρου: 0