6.10.2018 11:47

Το προσφυγικό: Η νόσος και τα συμπτώματά της

Θα προσπαθήσω με απλά λόγια, χωρίς πολλούς ιατρικούς (και νομι­κούς) όρους, να προτείνω απλή(;) λύση για να λυθεί το πρόβλημα που λέγεται «προσφυγικό».

Ως γνωστόν λοιπόν, την κάθε νόσο την περιγράφομε από (ή με) τα συμπτώματά της. Όμως για να υπάρξουν συμπτώματα πρέπει να υπάρχει νόσος. Για το κοινό κρυολόγημα π.χ. υπάρχει ο βήχας, η καταρροή, ο πυρετός (σε σοβαρότερες περιπτώσεις) κ.α. μικρότερης σοβαρότητος συμπτώ­ματα. Για να θεραπεύσομε τα συμπτώματα λοιπόν πρέπει να θεραπεύσομε το αίτιο (να κτυπήσομε, στην προκειμένη περίπτωση, το κρυολόγημα) χρησιμοποιώντας φαρμακευτική (αντιβίωση κ.α.) και πρακτική αγωγή (εντριβές κ.α.).

Και… πάμε στο προσφυγικό. Το προσφυγικό πρόβλημα δημιουργή­θηκε επειδή εκεί στην πατρίδα τους (που έμεναν) οι πρόσφυγες, η ζωή τουςέγινε «κόλαση» και ηδιαμονή στον τόπο τους επικίνδυνη, δηλ. δεν γνώριζαν αν θα είναι ζωντανοί την επόμενη ημέρα λόγω των βομβαρδισμών και της εμπολέμου εν γένει καταστάσεως. Όμως οι αντίπαλοι δεν έλεγαν να σταματήσουν τον πόλεμο, αυτοί δε που τους ωθούσαν να συνεχίσουν να πολεμούν, έριχναν συνέχεια χρήματα και εφόδια για να συνεχίζουν τον πόλεμο. Τα εργοστάσια συνέχεια βγάζουν νέα όπλα και εφόδια, οι μεγάλες δυνάμεις ζουν καλά και ο κόσμος ξεριζώνεται από τις εστίες του (από τα σπίτια του). Δεν φεύγουν στα καλά καθούμενα, απλά φεύγουν για να σωθούν!

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ