19.9.2020 14:22

Το παραθαλάσσιο μέτωπο

Προς το τέλος Σεπτεμβρίου θα κληθεί για 2η φορά να συζητήσει η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης για το παραθαλάσσιο μέτωπο. ‘Ένα εμβληματικό έργο πνοής, το οποίο βρίσκεται στα εντελώς εισαγωγικά βήματά του και το οποίο, εφόσον όλα πάνε καλά και κάποτε υλοποιηθεί, θα μετασχηματίσει την όλη εικόνα του Νησιού μας, αφού θα αφορά τον βασικό άξονα της καθημερινής ζωής του.

Πριν δύο, περίπου,  χρόνια είχα γράψει,  ένα εντελώς φανταστικό άρθρο, ότι δήθεν είδα στον υπολογιστή ενός πολιτικού μηχανικού, την τελειωμένη παρουσίαση της ολοκληρωμένης μελέτης του παραθαλάσσιου μετώπου από το λιμάνι μέχρι το Κοντάρι με προδηλατόδρομο, καθιστικά, χώρους άθλησης, αναψυκτήρια και χώρους στάθμευσης. Ειλικρινά, πάνω από δέκα ήταν εκείνοι που μου τηλεφώνησαν  πιστεύοντας ότι, καθώς έχω κάποια σχέση με τα κοινά του Τόπου μας, θα γνώριζα και πότε θα είναι έτοιμο το έργο! Τόσο μεγάλη ήταν η επιθυμία και η προσδοκία τους.

Όμως, να που μπαίνει το νερό στο αυλάκι και στο χέρι όλων μας είναι να  καταστήσουμε γεγονός το παραθαλάσσιο μέτωπο, έστω και αν χρειαστούν περισσότερες της μιας δημοτικές θητείες! Το έργο, καθώς οι ειδικοί λένε και όλοι κατανοούμε, είναι πολυσύνθετο, πολυπαραμετρικό, με πολλά προβλήματα, μεγάλο κόστος και απαιτεί την συνεργασία, την συναίνεση και την πολύπλευρη συνεισφορά πολλών επιστημονικών φορέων και παραγόντων.

Στην προγραμματιζόμενη συνεδρίαση θα κληθεί η ομάδα εργασίας, που έχει αναλάβει με απόφαση του Δημάρχου, να σκιαγραφήσει και να οριοθετήσει το έργο, να παρουσιάσει τα πορίσματα των έως σήμερα εργασιών της, επάνω στα οποία θα ακολουθήσει συζήτηση.

Ως πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης έχω ιδιαίτερη έγνοια και επιθυμώ η συνεδρίαση αυτή όπως και οι άλλες που θα ακολουθήσουν επί του θέματος, να είναι παραγωγικές και να ωθούν το όλο έργο προς τα εμπρός. Γνωρίζω ότι υπάρχουν πολλά τοπικής φύσεως προβλήματα τα οποία πρέπει να καταγραφούν και να επιλυθούν. Γνωρίζω ότι έχουμε πολλές αυθαίρετες κατασκευές και έργα του δημοσίου που πρέπει να νομιμοποιηθούν. Γνωρίζω ότι παρουσιάζονται χίλια - δυο εμπόδια από τις ασυνέχειες που παρουσιάζει το μέτωπο και πολλά άλλα. Γνωρίζω ότι έχουν να λύσουν οι ειδικοί επιστήμονες ευαίσθητα και σοβαρά προβλήματα που σχετίζονται με το περιβάλλον, τη θάλασσα και τους χειμάρρους. Αν, όμως, μείνουμε στο να υπογραμμίζουμε και να μεγενθύνουμε τα προβλήματα αυτά, ή να επιμένουμε στην χωρίς σοβαρή αιτιολογημένη δική μας θέση,  υπάρχει ο κίνδυνος να μην  γίνει στο τέλος τίποτα!

Καλώ όλα τα μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης, όλους τους αρμόδιους επιστημονικούς φορείς, κάθε ενήμερο και με γνώση επί του θέματος πολίτη, καθώς και τα μέσα ενημέρωσης, να συμβάλουμε ΟΛΟΙ μαζί, με θετικό τρόπο, με συναίνεση και με όλες μας  τις δυνάμεις στην προώθηση αυτού του μακρόπνοου και εμβληματικού, για το Νησί μας, έργου.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ