6.11.2020 11:50

Το Μεταναστευτικό και άλλα σημαντικά

Στο βάθος η Ανάπτυξη, σε στέρεες βάσεις

Στο βάθος χρόνου που η στήλη εκθέτει τις απόψεις της – κατά το δυνατό – τεκμηριωμένες σε θέματα της ειδικότητάς της, αλλά και σε άλλα επικαιρότητας και γενικού ενδιαφέροντος, εκτίθεται σε κριτική επί το πλείστον καλόπιστη και πιθανά κακόπιστη.

Πιστεύει ότι: όταν γνωρίζομε ένα θέμα που απασχολεί την κοινωνία όπως π.χ. το Μεταναστευτικό από μέσα, είναι ύβρις για τις παρούσες και επόμενες γενιές του τόπου να σιωπούμε.

Τα τελευταία δημοσιεύματα, πάνω σ’ αυτό, το ομολογουμένως δύσκολο – όχι όμως άλυτο θέμα, είχαν σημαντική απήχηση σε γνωστούς, αγνώστους, φίλους και λιγότερο φίλους.

Η λύση που θα δοθεί, θα πρέπει να είναι Παγχιακής, Πανελλαδικής και Πανευρωπαϊκής αποδοχής και θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των νησιών, της πατρίδας και της μεγάλης πατρίδας, της Ευρώπης.

Πρέπει να κινηθούμε προσεκτικά και με σθένος, ώστε να επαληθεύσομε το ρητό: «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, δηλ. συναποφασίζουν».

Ελπίζεται, ότι στο διάστημα μέχρι το Πάσχα θα έχουν μειωθεί οι παραμένοντες, αν και ο παράγων γειτονική Κυβέρνηση θα θελήσει – πιθανά – να μας εκπλήξει «μη ευχάριστα» συνεχίζοντας τις: εισβολές προσωρινά αμάχων νεανικής επί το πλείστον ηλικίας μη ορθόδοξου θρησκεύματος, στερουμένων ταξιδιωτικών εγγράφων αλλά διαθέτοντας ένα αδιάβροχο κινητό τηλέφωνο νέας γενιάς, πολύ καλύτερο απ’ αυτό της στήλης.

Ανάγκη λοιπόν: να συναποφασίσουμε με φιλική διάθεση, να παραμερίσουμε τις ιδεοπολιτικές διαφορές, να αναπροσαρμόσουμε τις απόψεις και τις θέσεις μας, σε νέες στέρεες βάσεις και το κυριότερο να ΣΥΝΕΡΓΑΣΘΟΥΜΕ.

Η ζωή έχει κύκλους, αλλά και σκαμπανεβάσματα

Οφείλομε, όλοι: να ξανασχεδιάσουμε το μέλλον μας, να δώσουμε κίνητρα στα νέα ζευγάρια να αποκτήσουν παιδιά, αντί να τα φορολογούμε άγρια, να αναπτύξομε σωστότερες σχέσεις με την Ελληνική και Χιώτικη Ναυτιλία, να σχεδιάσομε και να πραγματοποιήσομε στην περιοχή του Θόλους Ναυτιλιακό Κέντρο Παγκόσμιας Εμβέλειας, που από τη μια θα εξασφαλίσει χιλιάδες θέσεις εργασίας και από την άλλη θα δώσει τις οικονομικές δυνατότητες στον Δήμο να αξιοποιήσει στην ίδια κατεύθυνση την αργούσα ακίνητη Περιουσία.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα πρέπει: να ξεκινήσουν οι πιο πάνω γενικοί και ειδικοί σχεδιασμοί, χωρίς κομπορρημοσύνες και απαξιωτικές εκφράσεις.

«Κανείς δεν είναι υπεράνω όλων, μια και όλοι μας είμαστε ίσοι και συνυπεύθυνοι και στην ίδια βάρκα -επιβάτες».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ