13.10.2019 19:57

Το απορριμματοφόρο του Στρατού, η ΒΙ.ΑΛ. και ο παραλογισμός που μας δέρνει

Είναι και αυτές οι φορές που ενώ θεωρείς κάτι αυτονόητο καλείσαι να παρέμβεις, μη αντιλαμβανόμενος εκ των υστέρων ότι μία απλή είδηση μπορεί να προκαλέσει τόσες αντιδράσεις.

Εν ολίγοις, αναφέρομαι στο δημοσίευμα του politischios.gr για τον καθαρισμό από συνεργεία του Δήμου Χίου της περιοχής πέριξ της ΒΙ.ΑΛ. με τη συνδρομή μάλιστα του στρατού.

Τι ήταν να γραφτεί η λέξη «συνδρομή», έγινε ο κακός χαμός για τη συμμετοχή του στρατού. Δεν θα αναφερθώ στα όσα γράφτηκαν γιατί αν αναφερθώ εκτενώς και με ονόματα, θα στεναχωρήσω αρκετούς και δεν έχω κανένα λόγο να το κάνω.

Όμως ακόμη και τώρα, αδυνατώ να πιστέψω, ποιος είναι αυτός που αντιδρά στη συνδρομή του στρατού σε ένα λογικό αίτημα του αντιδημάρχου. Μήπως έβαλαν στρατεύσιμους να μαζέψουν σκουπίδια; Μήπως τους επέβαλαν αγγαρεία; Είναι μήπως παράλογο ότι ο στρατός διέθεσε δύο οχήματα, που ούτως ή άλλως υπήρχαν στην ΒΙ.ΑΛ. για να φορτωθούν τα σκουπίδια;

Όχι… Μάλλον ο ντόρος έχει σαφώς και τη δική πολιτική ή καλύτερα μικροπολιτική σκοπιμότητα και αυτό πλέον φαίνεται.

Όμως θέλω να θυμίσω κάτι σε όλους όσους μετά από 3 χρόνια αντιδρούν για πρώτη φορά ενώ μέχρι τώρα είχαν επιλέξει τη σιωπή στον  βωμό του ορθώς πολιτικού λόγου.

Το 2016, ο «π» ήταν το πρώτο μέσο που κατάφερε να μπει στη ΒΙ.ΑΛ. και να αποτυπώσει τότε τις εργασίες ανέγερσης του hotspot, έπειτα από την γνωστή πλέον πρωτοβουλία των Βουρνού – Μουζάλα.

Μάλιστα τότε ο Δήμαρχος είχε λάβει και τα συγχαρητήρια Μουζάλα από το βήμα της Βουλής γιατί θα άφηνε λέει, μία σημαντική προίκα για τους Χιώτες. Τι πήραμε τελικά με τους χειρισμούς του πολιτικού ανδρός Βουρνού, δεν θα το πω για ευνόητους λόγους.

Θα πω όμως το άλλο. Αυτές οι φωτογραφίες, που απεικόνιζαν στρατευμένους να κάνουν φασίνα, να μεταφέρουν και να στρώνουν κρεβάτια, να αποτελούν εργατικό δυναμικό χωρίς κανένα κόστος, δεν προκάλεσαν καμία αντίδραση, ακόμα και από άτομα εντός του Δημοτικού Συμβουλίου που τώρα ξεσηκώνονται για δύο απορριμματοφόρα.

Ο μοναδικός που τότε ξεσηκώθηκε μεταφέροντας τις εικόνες εντός της Βουλής, δεν ήταν κάποιος Χιώτης αλλά ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ζητώντας εξηγήσεις. Αυτοί που σήμερα γράφουν και ξαναγράφουν, όχι απλά δεν αντέδρασαν αλλά θεώρησαν υπερβολικό και το δημοσίευμα και την αναφορά Θεοδωράκη στη Βουλή.

Τόσο υποκριτές, τόσο λίγοι ορισμένοι…

Υ.Γ.: Το μεσημέρι της Κυριακής (13/10) μου τηλεφώνησαν από την Ταξιαρχία, παροτρύνοντάς με να κατεβάσω το δημοσίευμα που αναφέρεται στη συμμετοχή του Στρατού. Επειδή πάντα ότι σκέφτομαι το γράφω δημόσια, παροτρύνω με τη σειρά μου τον Ταξίαρχο να μη μασάει… Πολύ καλά έκανε ο Στρατός και διέθεσε δύο οχήματα καθαριότητας. Δεν έκανε δα και κανένα έγκλημα, όπως οι προκάτοχοί του. Από εμένα μπράβο του…

Υ.Γ.2: Θα φθάσουμε και στο κομμάτι της διαχείρισης της κατάστασης από τους τωρινούς. Μην ξεχάσουμε όμως ποιος έβαλε πλάτες για τη δημιουργία αυτής της κατάστασης στη Χίο, διαφημίζοντας το οφέλη του hotspot.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ