4.1.2019 11:28

To 2019 μία διαφορετική χρονιά από όλες τις άλλες

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια, οι πολίτες θα κληθούν να ορίσουν μέσα από 3 εκλογικές αναμετρήσεις το μέλλον της χώρας και του τόπου τους

Το πόσο καλή θα είναι η νέα χρονιά θα εξαρτηθεί τελικά από εμάς. Σε λίγες ημέρες έρχεται ένας ακόμη νέος χρόνος. Η ιδιομορφία του έγκειται στο γεγονός ότι είναι χρόνος πολλαπλών εκλογών, στις οποίες απαιτείται να συμμετάσχουμε όλοι, ψηφίζονται και ψηφιζόμενοι. Στις εθνικές και στα ευρωεκλογές θα κυριαρχήσουν η οικονομική και κοινωνική κατάσταση των πολιτών, το Μακεδονικό- Σκοπιανό, το μεταναστευτικό, η επανοργάνωση του κράτους, η τρομο-αναρχία, η ανασφάλεια και πολλά άλλα.

Στις τοπικές εκλογές όσοι συμμετέχουν- εκ νέου- πρέπει να εμφανίσουν τα παλιά προγράμματα και τι από αυτά πραγματοποίησαν και τα καινούργια, για να συνεκτιμήσουν οι ψηφοφόροι, το πόσο σωστά σκέπτονται και ενεργούν – αν ενεργούν- ή μήπως πρέπει να τεθούν σε πολιτική «αποστρατεία».

Στις ίδιες εκλογές όσοι εμφανιστούν για πρώτη φορά, πρέπει να αναφέρουν συνοπτικά τις κατά καιρούς ωφέλιμες θέσεις και παρεμβάσεις τους για το νησί, μαζί με το πρόγραμμα που θα εφαρμόσουν αν εκλεγούν.

Μία τρίτη κατηγορία είναι όσοι εξελέγησαν στο παρελθόν και θέλουν να επανεκλεγούν. Αυτοί οφείλουν να απολογηθούν για την τυχόν εκκωφαντική σιωπή τους απέναντι στα καθημερινά προβλήματα  του τόπου, εξηγώντας τι νεώτερο τους ωθεί να δοκιμάσουν την πολιτική «τύχη» τους και πάλι.

Το θλιβερό για τον τόπο είναι, ότι: η μόνη επιτυχημένη ανακύκλωση είναι η ανακύκλωση των σοβαρών και ανεπίλυτων αλλά επιλύσιμων προβλημάτων του τόπου – ακατάλληλο νερό και υποδομές, προβληματικό κεντρικό λιμάνι, ανεπαρκές αεροδρόμιο, κυκλοφοριακή ασφυξία, προβληματική οδική ασφάλεια, έλλειψη εφαρμόσιμου και επιτυχημένου οραματικού σχεδιασμού ανάπτυξης και πολλά άλλα- για τα οποία, την μεγάλη ευθύνη φέρουν όσοι άσκησαν διοίκηση και λιγότερο οι ψηφοφόροι τους, που πείσθηκαν για τις αγνές προθέσεις τους.

Με δεδομένο ότι: η οικονονομική, κοινωνική και λοιπή οργάνωση του τόπου έχει φθάσει στο τελευταίο σκαλοπάτι, με τον υπο-επαγγελματισμό να μετρά πολύ μεγάλο αριθμό κλειστών καταστημάτων, την ανεργία όλων των κλάδων εργασίας ορατή με γυμνό μάτι, είναι εντελώς απαραίτητο να βάλουμε στην άκρη ραγιάδικες φοβίες, να βρούμε τα θετικά σημεία του χαρακτήρα μας, να ενθαρρύνουμε και νέους ανθρώπου με γνώσεις, όραμα κι ενδιαφέρον και να φτιάξουμε ένα μείγμα επιτυχίας και συνεργασίας, βάζοντας τα πράγματα σε νέα βάση όπως έχει γίνει σε πολλούς άλλους τόπους, όχι κάπου μακριά από εμάς, αλλά μέσα στην ίδια την Ελλάδα, που αυτή τη στιγμή ευημερούν.

Τα υπόλοιπα θετικά, θα ακολουθήσουν ως φυσική συνέπεια της πιο πάνω νέας αντίληψης, ενέργειας και δράσης. Το πόσο καλή θα είναι η νέα χρονιά, θα εξαρτηθεί τελικά από εμάς τους ίδιους.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ