12.5.2014 11:53

Τι σηματοδοτούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές στις 18 Μαΐου

Οι Αυτοδιοικητικές εκλογές δεν παύουν να είναι πρωτίστως πολιτικές και  να επηρεάζουν άμεσα το  παρόν και το μέλλον του τόπου και της κοινωνίας. Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ένα από τα μεγάλα θύματα των μνημονίων και της πολιτικής της λιτότητας.    

Περισσότερο τώρα , πρέπει να δημιουργηθούν οι βάσεις για αυτά που πραγματικά έχουμε ανάγκη  και να τα υλοποιήσουμε.  Η νίκη των δυνάμεων της Αριστεράς και η ανατροπή του Αυτοδιοικητικού χάρτη της χώρα,  θα στείλει σαφές πολιτικό μήνυμα, πυροδοτώντας εξελίξεις και σε κεντρικό επίπεδο.

 Ο Καλλικράτης στην πράξη απέτυχε και χρειάζεται η αντικατάστασή του από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ριζοσπαστικής μεταρρύθμισης της δομής της Τ.Α μετά από δημοκρατική διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες.

Η σημερινή Περιφερειακή  αρχή,  χαρακτηρίζεται  από αδράνεια και ατολμία, παραδομένη στην συγκυβέρνηση, χωρίς να διεκδικεί  και να σχεδιάζει το μέλλον .  Η κακοδιαχείριση  των κονδυλίων,  οι ανεκτέλεστες και ακριβοπληρωμένες μελέτες, τα ημιτελή έργα που στοιχειώνουν ,έχουν  καθηλώσει την Χίο και την περιφέρεια.                                           

Η ανεργία  στους  νέους έχει φτάσει στο 60% μέσα σε μια περιφέρεια που έχει την ανεπαρκέστερη ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά , κυρίως  τον χειμώνα και με την διασύνδεση τον νησιών μας  πολλές φορές ανέφικτη .Λίγες αεροπορικές πτήσεις  με πανάκριβα εισιτήρια και συνθήκες οι οποίες δεν ευνοούν καμία μορφής ανάπτυξη.                                     

Η Αριστερά έχει τεράστια ευθύνη, το παλιό θα συγκρουστεί με το νέο, με τις αξίες και τις θέσεις μας, με πρόγραμμα  στοχευμένο  πάνω στις κυρίες ανάγκες των συμπολιτών μας και στόχο την ανασυγκρότηση. Εμείς θα αγωνιστούμε να αλλάξουμε τα πράγματα προς το συμφέρων των πολλών. Η περιφερειακή  παράταξη (ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ-ΓΟΝΙΜΗ ΓΡΑΜΜΗ) έχει  επικεφαλής  μια δυναμική και δραστήρια γυναίκα, την Αγλαΐα  Κυρίτση,  με θέσεις και προτάσεις,  με συλλογική δράση που στόχο έχει τον άνθρωπο και τις ανάγκες του .Μια τέτοια αριστερή, προοδευτική περιφερειακή αρχή μπορεί να ιεραρχήσει διαφορετικά τις προτεραιότητες, να υποστηρίξει κινήματα για την υπεράσπιση των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων, του περιβάλλοντος και του ελεύθερου δημόσιου χώρου, να στηρίξει ή να δημιουργήσει δομές αλληλεγγύης,  όχι με την έννοια της ελεημοσύνης αλλά με την ενεργοποίηση και τη συμμετοχή των πολιτών σε αυτά.

Με συμμετοχή και αναλογική εκπροσώπηση των κοινωνικών ομάδων, με διαφάνεια παντού, στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής και σύνδεση τις με την δευτερογενή, ενίσχυση των συνεργατικών εγχειρημάτων κοινωνικής οικονομίας, αξιοποίηση των εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων και με την αλληλεγγύη όπλο στα χέρια και σκοπό μας τη βοήθεια των  ασθενέστερων. Όλα αυτά  δεν είναι μια άλλη τακτική, αλλά εργαλεία εξόδου από την κρίση. Με όραμα και στόχο την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων  που χαρακτηρίζουν τη Χίο και την Περιφέρεια.

Η παράταξη (ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ-ΓΟΝΙΜΗ ΓΡΑΜΜΗ)με όρεξη για προσφορά και  με ανιδιοτέλεια,  προχωρά στην μάχη των περιφερειακών εκλογών του Μαΐου,  για να Ανατραπεί το παλιό και φθαρμένο.  Δεν μπορεί αυτοί  που μας οδήγησαν  στη σημερινή  ανθρωπιστική κρίση  να παριστάνουν  τους σωτήρες μας.

 Στης 18 Μαΐου  θα  φυσήξει άλλος αέρας στο Βόρειο Αιγαίο, προκαλώντας την Ανατροπή.     

Σέργης  Φραγκίσκος Έμπορος   

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την Παράταξη Βόρειο Αιγαίο-Γόνιμη Γραμμή με Επικεφαλής την Αγλαΐα  Κυρίτση

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ