20.4.2017 9:31

Τι γίνεται ρε παιδιά, οι ελεγκτικές υπηρεσίες υπάρχουν μόνο για τους Χιώτες;

Έβλεπε ο Χιώτης εστιάτορας τα καζάνια να ανάβουν χωρίς κανένα έλεγχο πυρασφαλείας, τις πατάτες να καθαρίζονται πάνω στα πεζοδρόμια, μια τριτοκοσμική κατάσταση σε πλήρη εξέλιξη. Έργο Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. 
Την ίδια ώρα πήγαινε υποψήφιος επαγγελματίας στα Νενητούρια να βγάλει άδεια καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και για στεγασμένο χώρο 30 τ.μ. του ζητούσαν της Παναγιάς τα μάτια. Δυο τουαλέτες, αλλακτήριο προσωπικού, ποδοκίνητους νιπτήρες και αν συνεχίσω να γράφω απαιτήσεις μάλλον τον φάγαμε το σημερινό διαθέσιμο χώρο. 
Τα ανεχτήκαμε. Δεχτήκαμε την λογική Καμμένου καμιά πενηνταριά ISO για τη σίτιση των μισών προσφύγων και η πατάτα να καθαρίζεται στο πεζοδρόμιο για τους άλλους μισούς. Έφευγε το χρήμα σε αθηναϊκές εταιρείες και διαχειρίζονταν αγνώστου προελεύσεως κονδύλια από Μ.Κ.Ο. και το χαύταμε αδιαμαρτύρητα. 
Τώρα περνάμε στη νέα εκδοχή. Υπηρεσίες υγείας προσιτές για όλους χρηματοδοτούμενες από έναν Δήμο της … Ισπανίας. Νοικιάστηκε η κλινική Αυγουστή σε σοβαρή, έτσι την παρουσιάζουν, Μη Κυβερνητική Οργάνωση, η οποία, λέει, θα προσφέρει υπηρεσίες υγείας στους πρόσφυγες και μετανάστες και σε όλους τους οικονομικά αδύναμους Χιώτες. Νεφελώδης κατάσταση η οποία σήμερα ενδέχεται να ξεκαθαρίσει με συνέντευξη Τύπου από την εν λόγω Μ.Κ.Ο., η οποία έχει προφορικώς δεσμευτεί στο Δήμο Χίου ότι δεν θα προχωρήσει σε οποιαδήποτε κίνηση μέχρι τον προσεχή Ιούνιο. Ούτε οι γιατροί θα προβάλουν αντίσταση; 
Η Χίος μετατρέπεται σε αποικία κάθε Οργάνωσης η οποία έχει βρει τον τρόπο της να διαφεύγει τον εξαντλητικό για τον κάθε Έλληνα έλεγχο των υπηρεσιών. Ακούει τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις απομάκρυνσης των Μ.Κ.Ο. και αντιθέτως διαπιστώνει επέκταση της δράσης τους σε όλο το φάσμα του προσφυγικού, ακόμα και στα ευαίσθητα ζητήματα υγείας. Κυρίως διαπιστώνει ότι, με πρόφαση το προσφυγικό, στήνονται ανεξέλεγκτες φάμπρικες στην υπηρεσία και του Χιώτη πολίτη. Υπάρχει από πουθενά πρόθεση ουσιαστικού ελέγχου ή να το πάρουμε απόφαση ότι διχοτομείται οριστικά η κοινωνία μας στους ιθαγενείς, οι οποίοι θα πληρώνουν το κράτος για να τους βγάζει το λάδι, και τους περιούσιους, για τους οποίους θα ισχύει η συνταγή «μπάτε σκύλοι αλέστε»; 
 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ