27.5.2017 18:17

Τι αποφασίστηκε τελικά στην σύσκεψη των εντεταλμένων και τι από την επικοινωνία με τον κ. Τόσκα;

Πριν λίγα εικοσιτετράωρα το Δημοτικό Συμβούλιο σε μια θορυβώδη συνεδρίαση ενέκρινε το πόρισμα της διαπαραταξιακής με την οποία έδινε το πράσινο φως στο ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ. να χωροθετήσει από μόνο του την εγκατάσταση ΠΡΟΚΕΚΑ. 

Την επομένη ο κ. Τόσκας ανακοινώνει ότι προχωρεί στην εγκατάσταση προαναχωρησιακού στους Ολύμπους. Η συνέχεια είναι γνωστή πανικός στην "ομάδα" η οποία καταρρέει με παραιτήσεις Προέδρων, Δημοτικών Συμβούλων κλπ. 

Το νησί αντί να είναι μπροστά από μια κυβέρνηση που ελέγχεται για την ανυπαρξία και την ανικανότητά της και η οποία ευρίσκεται σε απόλυτη και πλήρη αναντιστοιχία με την λαϊκή βούληση σέρνεται ακέφαλο όπου το σπρώχνει ο πιο αποτυχημένος υπουργός δημόσιας τάξης που πέρασε ποτέ από την χώρα τα τελευταία χρόνια. 

Με υπαρκτό το ενδεχόμενο λαϊκού ξεσηκωμού συγκαλείται εσπευσμένα (όπως πετυχημένα χαρακτηρίστηκε) η εθνική Χίου και συμφωνεί εκούσα άκουσα να προτείνει προαναχωρησιακό εκεί που είχε απορρίψει πριν λίγους μήνες στο 18ο χιλιόμετρο Χίου-Βολισσού.

Πρώτον: Η "εθνική" είχε εξουσιοδοτηθεί απο το Δημοτικό Συμβούλιο να συσκεφθεί και να διαπραγματευτεί με τον κ. Τόσκα; 

Δεύτερον: Ενήργησε χωρίς έγκριση και ανέτρεψε την εγκεκριμένη Απόφαση της διαπαραταξιακής προτείνοντας την δημιουργία προαναχωρησιακού στο λεγόμενο 18 ;; Αν ναι είναι νόμιμες οι ενέργειες;

Αυτά κατά την άποψή μου χρειάζονται απαντήσεις. 

Σημαδιακό επίσης το γεγονός ότι μετά την σύσκεψη δεν παραχωρήθηκε κοινή συνέντευξη για την ανακοίνωση της απόφασης αλλά καθένας από τους συμμετέχοντες προέβη σε ξεχωριστές δηλώσεις οι οποίες αν "διαβαστούν" προσεκτικά οδηγούν σε άλλο συμπέρασμα από αυτό που ήθελαν να φανεί.

Για παράδειγμα ο κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης χρησιμοποίησε τις λέξεις "κατ' αρχήν" προσδιορίζοντας τι θα γίνει στο 18 δηλαδή είπε: κατ' κατ' αρχήν θα γίνει προαναχωρησιακό. Μόνο προαναχωρησιακό και τρέχα γύρευε τι θα γίνει με την ΒΙΑΛ, την Σούδα και τους σκόρπιους σε ξενοδοχεία και δωμάτια εγκλωβισμένους αλλοδαπούς.

Η σκοπιμότητα της ανακοίνωσης του κυβερνητικού Βουλευτή δεν άργησε να φανεί αφού λίγες ώρες αργότερα στάλθηκε επίσημο αίτημα στην Μητρόπολη για παραχώρηση του Μερσινιδιού ώστε να λειτουργήσει προσωρινά (βλέπε στο διηνεκές) ως προαναχωρησιακό κέντρο. 

Φοβάμαι ότι δεν ειπώθηκε όλη η αλήθεια από την σύσκεψη, ότι η χυλωμένη κατάσταση θα τραβήξει πολύ και τότε η αγανάκτηση δεν θα περιοριστεί μόνο προς την κυβέρνηση.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ