25.7.2016 15:06

Τι άλλο θα δούμε από την «αριστερή» συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!

Ασκόπως, επιχειρούν -σε καθημερινή βάση- κάποια στελέχη της ληστρικής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και να προβάλλουν δήθεν κοινωνικό έργο στους Έλληνες πολίτες. Αυτό το οποίο εισπράττουν για όσα λένε και γράφουν –ανερυθρίαστα– από τους συμπολίτες μας είναι η μήνη και η νέμεση που, πολύ σύντομα, θα εξαργυρωθούν και θα μεταφραστούν στην εκλογική κάλπη, όταν έλθει η ώρα της κρίσεως…

Τελευταίο «κατόρθωμα» των αριστεροδεξιών συγκυβερνόντων είναι η -κατ΄ουσίαν- κατάργηση του επιδόματος απροστάτευτων τέκνων- παιδικής προστασίας, το οποίο εισπράττουν χιλιάδες άγαμες μητέρες, χήρες, διαζευγμένες ή σε διάσταση στην Ελλάδα και που αποδίδει μόλις 45 Ευρώ μηνιαίως ανά ανήλικο τέκνο (μέχρι να γίνει 16 ετών). Δηλαδή, ενάμιση (1,5) Ευρώ την ημέρα, όσο κοστίζει ένα μπουκάλι γάλα για το παιδί, να μην πεθάνει της πείνας.

Κι όμως, η λαλίστατη «γεμιστοποιός άνευ κυμά» Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Α(να)λληλεγγύης κα Φωτίου, με εγκύκλιο την οποία εξέδωσε στις 14 Ιουνίου ε.ε. αναφέρει, προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες (Πρόνοια, Υπ. Οικονομικών, ΥΠΕΣ, κλπ.) ότι, για να είναι πλέον δικαιούχος του επιδόματος απροστάτευτων τέκνων- παιδικής προστασίας κάποια μητέρα, θα πρέπει να μην έχει όχι μόνο κανονικό (πραγματικό) εισόδημα αλλά ούτε τεκμαρτό (πλασματικό).

Δηλαδή, μια χωρισμένη μητέρα με επιμέλεια των παιδιών της ή μια άγαμη, η οποία είναι άνεργη και δεν έχει ούτε να φάει (τόσο αυτή  όσο και το/τα παιδί/-δια της) εφόσον π.χ. μένει με τους γονείς της (οι οποίοι επίσης μπορεί να είναι συνταξιούχοι των 400 Ευρώ) ή εφόσον μένει μόνη της σε ένα μικρό διαμέρισμα που κληρονόμησε από τους γονείς της ή αγόρασε στις προηγούμενες «καλές εποχές», δεν δικαιούται πλέον τα 45 Ευρώ μηνιαίως για το παιδί της.

Αυτό που δεν είχαν τολμήσει να αγγίξουν ούτε οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ήλθε να το αγγίξει ο ΣΥΡΙΖΑ, ρίχνοντας το προσωπείο ώστε να φανεί το πραγματικό του πρόσωπο. Ξεκίνησαν από τα άτομα με Αναπηρία, πήγαν τώρα στις μονογονεικές οικογένειες (που το έπαιρναν από το 1997). Η ξεδιαντροπιά τους δεν έχει όριο.

Οι διαδηλώνοντες και φωνασκούντες ανά τας πόλεις και τα κώμας, ευκαίρως ακαίρως, κατά το παρελθόν, ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ κατέπιον τας γλώσσας των σήμερον.

Η σημερινή συγκυβέρνηση θα μείνει στην ιστορία με τα μελανότερα γράμματα για την ψευτιά, την ανικανότητα και την αχρηστία των στελεχών της, σε όλα τα επίπεδα και όλους τους τομείς. Όπου τους αγγίξεις, καίγεσαι !

Ιδιαίτερα για το μεταναστευτικό-προσφυγικό, όπου η χώρα έχει μετατραπεί σε καζάνι που βράζει και που δεν θα αργήσει να εκραγεί… Αυτοί που κάποτε θίγονταν και μόνο στο άκουσμα της λέξης «Αμυγδαλέζα» μετέτρεψαν ολόκληρη τη χώρα σε μια απέραντη «Αμυγδαλέζα»- αποθήκη ψυχών, έχοντας αφήσει κάθε κρατική μέριμνα στις ΜΚΟ και κάποιους αλληλέγγυους (γνήσιους ή/και γιαλαντζί).

Μάλιστα, το όλο θέμα (του επιδόματος) αναδείχθηκε δεόντως και από την εφημερίδα  «ΘΕΜΑ» της Κυριακής 24 Ιουλίου ε.ε., με εκτενές ρεπορτάζ.

«Καλορίζικο», λοιπόν, το νέο –αυτό– μέτρο του ΣΥΡΙΖΑ, προσεχώς και στη Χίο: Πάνω από 150 χιώτισσες μητέρες θα στερηθούν του προνοιακού επιδόματος απροστάτευτων τέκνων. Προφανώς θα το ζητήσουν από την κα Φωτίου στις εκλογές!

Έπειτα η κα Φωτίου θα εξαγγέλει την υλοποίηση προγραμμάτων επισιτισμού για να σιτίσει αυτούς που η ίδια στερεί το δικαίωμα να ζήσουν αξιοπρεπώς ! Αίσχος !      

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ