23.2.2018 9:46

Θέλω να αγιάσω, μα δεν μπορώ… Εκθέτουν όποιον τους στηρίζει

Ανθρώπινο σύμπτωμα να επηρεάζεται κανείς απ’ την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Κυκλοφορώ κι εγώ στο δρόμο κι ακούω συχνά «τι έχετε πάθει με τη δημοτική αρχή». Ερώτημα διατυπωμένο από όσους χάνουν τη συνέχεια και συνήθως παρακολουθούν τις εντυπώσεις.

Ο «π» ακολουθεί, πράγματι, αυστηρή κριτική για τις επιπτώσεις του νησιού από το μεταναστευτικό. Προς πάσα κατεύθυνση, κυβέρνηση, τοπικούς παράγοντες, Ύπατη Αρμοστεία. Την επιμερίζει ανάλογα με το βαθμό ευθύνης καθενός.

Τούτο δεν τον εμπόδισε να χαιρετίσει – και μάλιστα ένθερμα – πολλούς από τους σχεδιασμούς της δημοτικής αρχής σε σειρά θεμάτων. Υποδέχθηκε με θετική κριτική την πρόταση αναμόρφωσης του δημοτικού ακινήτου επί της οδού Λάδης. Χειροκρότησε, με το πιο πλήρες ρεπορτάζ, την πρόθεση αλλαγής όλων των δημοτικών φωτιστικών με νεότερης τεχνολογίας τύπου led. Υποδέχεται θετικά το σκεπτικό αποβολής της δικτατορίας της ρόδας από το κέντρο της πόλης. Όμως…

Απ’ την αρχή είχε υποψιαστεί ότι η ροπή του δημάρχου προσωπικά στην επικοινωνιακή διαχείριση κάθε θετικής σκέψης, ήταν άκρως επικίνδυνη. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που έχει καλλιεργηθεί στο νησί και θέλει την δημοτική αρχή να μην επανεκλέγεται … ούτε με σφαίρες, έχει μετατραπεί σε θηλιά άγχους στον Μαν. Βουρνού, που τελικά τον πνίγει και εκθέτει κάθε θετικής κατεύθυνσης πρωτοβουλία που αναλαμβάνει ο ίδιος ή οι συνεργάτες του.

Οι μεγάλες – ιστορικές παρεμβάσεις δεν επιβάλλονται με επικοινωνιακές φωτοβολίδες, όπως αυτές που διαρκώς πετά τελευταία αυτάρεσκα. Διαρκούν όσο και η λάμψη τους και στο τέλος σκορπίζουν το μπαρούτι που έχει απομείνει, ως τελική εικόνα.

Βιάστηκε και μας παρέσυρε ο Μαν. Βουρνούς στην παρουσίαση του αρχιτεκτονικού σχεδίου για το δημοτικό ακίνητο της Λάδης. Το παρουσίασε ως δεδομένο και σήμερα του επεστράφη ως … μη γενόμενο από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής και την Αρχαιολογία. Πάμε για άλλο…

Λειτούργησε βεβιασμένα και για την αντικατάσταση των λαμπτήρων του δημοτικού φωτισμού. Χωρίς να αξιολογήσει τις πραγματικές οικονομικές δυνατότητες άμεσης υλοποίησης, προβαίνει σε πομπώδεις εξαγγελίες και έρχεται μετά να διαπιστώσει ότι είτε δεν γίνονται, είτε ότι τελικά ο γιγαντιαίος σχεδιασμός θα εφαρμοστεί σε κάποιες γειτονιές.

Έριξε … στην αρένα τον κορυφαίο στόχο της λύτρωσης του κέντρου από τα αυτοκίνητα και τον παρέδωσε, αμαχητί, χωρίς την πρόβλεψη συνολικής λύσης για το που θα καταλήξουν τα οχήματα που περισσεύουν ή με ποιες κυκλοφοριακές αλλαγές πρέπει να συνοδευτεί, στα … δόντια κάθε απόλυτα λογικής ή και συντεχνιακής επιβουλής.

Ιδανικοί αυτόχειρες, παρασέρνουν στον γκρεμό, μαζί τους, όποιον επιχειρήσει να στηρίξει τις θετικές σκέψεις τους. Κυρίως υπονομεύουν στόχους οραματικούς, ρίχνοντας τους βορά στην ακράτητη επιθυμία επανεκλογής τους. Τεχνοκράτες στη λογική, σκιτζήδες στην εφαρμογή. Τελικά ανεπίδεκτοι κάθε καλής πρόθεσης υποστήριξης.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ