25.5.2018 23:46

Θέλει η … Σαλώμη να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει!

Στον αγγελικά πλασμένο τόπο μας, γνωστό για τις μοναδικές φυσικές ομορφιές και την πλούσια πνευματική του παράδοση, όπου συμπατριώτες μας μεγαλούργησαν με τη δύναμη της πένας τους ασκώντας το λειτούργημα του δημοσιογράφου, στην εποχή της βαθύτατης οικονομικής κρίσης, των μνημονίων και της πολιτιστικής παρακμής, μεταξύ άλλων δεινών, προέκυψε  ένα ιδιαίτερο είδος  «δημοσιογραφίας» δείγματα του οποίου ανιχνεύτηκαν τις τελευταίες μέρες με μπαράζ δημοσιευμάτων σε τοπική εφημερίδα γνωστή και από παλιά για την κακή αυτή της συνήθεια.              

          Στόχος των κατευθυνόμενων αυτών δημοσιευμάτων, οι εργάτες της ανακύκλωσης Δήμου. Απώτερος στόχος η απαξίωση της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών και η προλείανση του εδάφους για την εκχώρηση τομέων της Αυτοδιοίκησης στα εργολαβικά συμφέροντα.   

      Απόλυτα συνεπείς στις νεοφιλελεύθερες απόψεις τους,  εξυπηρετώντας ιδιοτελείς επιδιώξεις, οι σε διατεταγμένη υπηρεσία κονδυλοφόροι δεν επέλεξαν τυχαία να διαβάλουν τους εργαζόμενους σε ευαίσθητους κοινωνικούς  τομείς της αυτοδιοίκησης. Η έννοια του κέρδους ασύμβατη με τη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο στη λειτουργία των εργολαβικών συμφερόντων που ορέγονται το δημόσιο πλούτο και μοναδικό γνώμονα έχουν τον εύκολο προσπορισμό των εσόδων τους.

         Βρίθουν ανακριβειών τα επικαλούμενα για να στηρίξουν τη δυσφήμιση της ανακύκλωσης στο Δήμο της Χίου. Δεν μπορούν οι οιονεί εκτελούντες χρέη γραφείου τύπου των εργολάβων, να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και την ανακύκλωση του Δήμου επιτελούν άψογα το έργο που μέχρι πρότινος είχε παραχωρηθεί με αποικιακού τύπου συμβάσεις σε ιδιώτες. Τρέμουν με τη σκέψη ότι οι εργαζόμενοι του Δήμου θα μπορέσουν να επιτελέσουν με το σεβασμό που αρμόζει στο κοινωνικό έργο που τους έχει ανατεθεί, εξ ολοκλήρου το έργο της ανακύκλωσης στη Χίο.    

      Μετέρχονται κίβδηλων επιχειρημάτων προκειμένου να ενσταλάξουν την αμφισβήτηση  στους πολίτες που συμμετέχουν στην ανακύκλωση. Κόπτονται δήθεν για την τσέπη των δημοτών και προσπαθούν μάταια να αποδείξουν ότι έρχονται τα συντέλεια της ανακύκλωσης τώρα που τα ανακυκλώσιμα υλικά αποθηκεύονται σε αδειοδοτημένο χώρο πλησίον του ΧΥΤΑ στη νότιο Χίο.

         Δε μπαίνουν καν στον κόπο να εξηγήσουν στο κοινό ότι η εγκατάσταση δεματοποίησης που σφραγίστηκε προσωρινά από τις αρμόδιες αρχές και οι υπεύθυνοι εργολάβοι παραπέμφθηκαν για τα περαιτέρω στη δικαιοσύνη, δεν είναι έργο και ευθύνη των εργατών του Δήμου αλλά εκείνων που τα συμφέροντα αντικειμενικά εξυπηρετούν και καλούνται σήμερα να λογοδοτήσουν.

           Ευθύνονται βέβαια και για άλλα οι εργάτες της Καθαριότητας του Δήμου. Είναι το λιμάνι των Μεστών που παραμένει ανενεργό, το αεροδρόμιο που δεν επεκτείνεται μέχρι την Πλατεία, το τέλμα στο φράγμα Κόρης γεφύρι , ακόμα και για τα τρία κακά της μοίρας μας,  προσπαθούν να μας πείσουν ότι φέρουν ευθύνη οι εργάτες.

        Σαγηνευτικός ο λόγος τους και η χαρά τους μεγάλη. Θέλει η… Σαλώμη να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει!

………………………………………………………………………………………………………….

Σ.σ.: Ο «π» διαχρονικά έχει αποδείξει τον σεβασμό του σε κάθε μορφή ενυπόγραφης τοποθέτησης, ακόμα και στην περίπτωση των εναντίων του υβριστών. Τον επαναλαμβάνει και σήμερα, δημοσιεύοντας το άρθρο του κ. Αλ. Γαϊτάνου.

Πριν τη δημοσίευση και στο όνομα μιας πολυετούς γνωριμίας ο Νίκος Γεωργούλης ζήτησε δυο φορές από τον κ. Γαϊτάνο να ανακαλέσει τις ανυπόστατες συκοφαντικές αναφορές του προς το πρόσωπο του. Ο κ. Γαϊτάνος, ως έχει κάθε δικαίωμα, το αρνήθηκε.

Η απάντηση του Ν. Γεωργούλη θα δοθεί σύντομα σε άλλα πεδία.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ