19.11.2019 19:40

Θα συζητούσαμε σήμερα με τους ίδιους όρους για την Ε.Μ.Χ.;

Πέφτει λόγος στους «βορινούς» για το χρυσάφι του νότου, τη μαστίχα; Θα πρεπε, αν είχαμε αποκτήσει ολιστική αντίληψη για το μέλλον του τόπου. Επιτρέψτε λοιπόν μια παρατήρηση, σαν υστερόγραφο στην εκλογική διαδικασία της Ένωσης Μαστιχοπααγών.

Είμαι από εκείνους που, δημοσιογραφικά δρώντας τότε, είχα ενθαρρύνει την εκλογή του Γιώργου Τούμπου. Δεν το μετάνιωσα έκτοτε. Η ανάμειξη του επανεκλογέντα προέδρου έφερε χρήσιμο αέρα ανανέωσης στο Συνεταιρισμό. Με κινήσεις εκδημοκρατισμού καλύπτει το τεράστιο κενό μεταξύ διοίκησης και καλλιεργητή. Αντιλαμβάνεται τις προκλήσεις της νέας εποχής και επιταχύνει τους ρυθμούς εξωστρέφειας ενός δύσκολου , από τη φύση του, συνεταιριστικού εγχειρήματος.

Θα σταθώ όμως στην παρά τρίχα εκλογή στο νέο Συμβούλιο του Κώστα Γανιάρη. Προφανώς το αίτημα ανανέωσης στην Ένωση είναι πανίσχυρο. Όμως στο Γανιάρη και την προσωπική κοσμοθεωρία του οφείλεται σήμερα ότι μιλάμε για την ΕΜΧ με τιμές και δόξες κι όχι με το άγχος επιβίωσης ενός επιπλέον υποτιμημένου συνεταιρισμού.

Ο Γανιάρης έριξε τα τείχη των κομματικών αντιπαραθέσεων, εμπέδωσε στις διοικήσεις επί των ημερών του ότι δουλεύουν για τα φανέλα, πυροδότησε τη λειτουργία ενός απαρχαιωμένου συνεταιρισμού τις ευέλικτες μορφές μιας Ανώνυμης Εταιρίας χωρίς να ανοίξει ρουθούνι, έθεσε τις βάσεις για το Μουσείο Μαστίχας και δεν φοβήθηκε … τη σκιά του, κολλώντας τον πιο καθαρό Χιώτικο εγκέφαλο (του Γιάννη Μανδάλα) με το μέλλον της μαστίχας.

Σ’ αυτό το ιστορικό αποτύπωμα οι σύγχρονοι συνεταιριστές επέτρεψαν μετά βίας την είσοδο του στη νέα διοίκηση.
Λες και για αυτούς δεν είναι και σήμερα αναγκαία η διορατικότητα, η σοβαρότητα και το πνεύμα ομόνοιας του πρώην προέδρου.

Θέλω να πιστέψω ότι δεν πρυτάνευσαν οι «γραμμές» στη συνεταιριστική ψηφοφορία. Ήταν μόνο ένα στιγμιαίο λάθος κι η Ένωση μπορεί να διακρίνει πως η επιλογή βλέπω μπροστά προϋποθέτει το σεβασμό στην ένδοξη προϊστορία.


Το κείμενο δημοσιεύθηκε στην προσωπική σελίδα του Νίκου Γεωργούλη στο Facebook. 

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ