29.1.2018 10:18

Θα πετύχει και το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης Εφαρμογών Μαστίχας

Αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση, βαθιά συγκίνηση και  πλήρη δικαίωση γιατί για μια ακόμη φορά διαπιστώνω πως το εγχείρημα και προσωπικό στοίχημα μιας ολιγομελούς ομάδας  μαστιχοπαραγωγων που ξεκίνησε  την 17η Ιουνίου του 2002, με σκοπό να αλλάξει εκ βάθρων το status quo της μαστίχας, όχι μόνο παραμένει ζωντανό αλλά αναπτύσσεται ραγδαία και σταδιακά κατακτά τους στόχους του.

Η ίδρυση και λειτουργία της Mediterra A.E. και των mastihashop που αποτελεί την μεγίστη επιχειρηματική κίνηση της Ενώσεως Μαστιχοπαραγωγών Χίου  από της ιδρύσεως της, δεν έγινε με μια απλή συμβολαιογραφική πράξη αλλά υπήρξε το αποτέλεσμα μιας διαρκούς εμπόλεμης κατάστασης με στελέχη πολιτικών κομμάτων, κοινωνικές δομές, στενά και κοντόφθαλμα επιχειρηματικά συμφέροντα, βαθειά ριζωμένες τοπικές αντιλήψεις και μακροχρόνιους δικαστικούς αγώνες.

Όλα αυτά τελείωσαν, τα αντιπαρερχόμεθα αλλά δεν τα διαγράφουμε γιατί όσοι  λησμονούν την ιστορία τους θα υποχρεωθούν να την ξαναζήσουν.

Στα 18 χρόνια της προεδρίας μου συνομίλησα πολλές φορές με όλους τους Προέδρους της Ελληνικής Δημοκρατίας, τους πρωθυπουργούς, τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, τους υπουργούς Γεωργίας για το μέλλον του συνεταιριστικού κινήματος στην Ελλάδα. Όλοι ανεξαιρέτως στις τοποθετήσεις τους,κυρίως όταν προκαλούντο από δημοσιογράφους να τοποθετηθούν επί της κακοδιαχείρισης και έλλειψης σύγχρονου επιχειρηματικού πνεύματος στις συνεταιριστικές οργανώσεις και εταιρείες κατέληγαν:

Ναι, μπορεί να έχετε δίκιο άλλα υπάρχουν και αυτοί.

Δηλαδή εμείς, η Ένωση μας και η θυγατρική μας εταιρεία και μας έδειχναν σαν φωτεινά προς μίμηση παραδείγματα.

Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα πρόκληση, την ίδρυση και λειτουργία στην Καλλιμασιά του βιομηχανικού Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης Εφαρμογών Μαστίχας (η πατρότητα του οποίου ανήκει στον Γιάννη Μανδαλα), συνολικού ύψους επένδυσης περίπου 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Σας εγγυώμαι πως και εδώ θα πετύχουμε γιατί έχουμε και την γνώση και τη θέληση και τη δύναμη.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ