16.10.2018 8:49

Τελικά αποσόβησε την αιματοχυσία η επιχείρηση "κυνήγι μαγισσών" της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου;

Θα έχει ενδιαφέρον μια επίσημη απάντηση.

Δευτέρα μεσημέρι οι δρόμοι γύρω από την Ευαγγελίστρια … αστακός. Λίγο πιο ψηλά, στου Ξενιού, τρεις αστυνομικοί περιπολούν για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια. Στην είσοδο του Δημοτικού άλλοι δυο, με πολιτικά, για να μην δίνουν στόχο, και λογικά κάποιοι άλλοι ακροβολισμένοι στους δρόμους της νότιας εισόδου του λιμανιού. Ίσως κρυμμένοι και κάποιοι άλλοι επί της Μουσείου. Δεν πρόσεξα επίσης αν υπήρχαν παρατεταγμένοι στις ταράτσες των τριγύρω πολυκατοικιών και, η αλήθεια, δεν άκουσα ήχο υπεριπτάμενου ελικοπτέρου.

Με μια αριθμητική σούμα τουλάχιστον 5 αστυνομικοί φρουρούσαν χθες την έννομη τάξη για την ανεμπόδιστη είσοδο προσφυγόπουλων στο Δημοτικό της Ευαγγελίστριας, άλλοι τόσοι (εμφανώς) στο Δημοτικό του Κάμπου και, λογικά, και στα υπόλοιπα δημοτικά σχολεία – ΔΥΕΠ. Τέτοια αστυνομική επιχείρηση είχε να στηθεί καιρό στο νησί μας.

Οι συμμετέχοντες αστυνομικοί επέστρεψαν άπρακτοι στα γραφεία τους, ίσως μεταφέροντας το ίδιο με εμάς ερώτημα: ποια φαεινή διαταγή είχε την ιδέα να στηθεί χθες το μεσημέρι η επιχείρηση «κυνήγι μαγισσών»;

Θα αντιτείνει κανείς, κι αν υπήρχε έστω και το παραμικρό περιστατικό, δεν θα ήταν σήμερα εκτεθειμένη η Αστυνομία; Ναι αλλά πόσες φορές δεν μπορεί κανείς να διατυπώσει ένα ανάλογο ερώτημα. Ποια υπαρκτά δεδομένα, όμως, οδήγησαν την ηγεσία της ΕΛΑΣ ή την τοπική ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου, να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι επίκειται … αιματοκύλισμα στη λειτουργία των ΔΥΕΠ στη Χίο;

Στη βάση ποιών πληροφοριών η Αστυνομία της Χίου εκτίμησε ότι υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος, που να σημάνει συναγερμός στις τάξεις της; Διαθέτει ενδείξεις ότι το νησί μας διακατέχεται από ρατσιστικά συμπλέγματα, υποβόσκουσες κινήσεις ακροδεξιών ομάδων κι άλλα τόσα κωμικά από όσα εσχάτως διαβάζουμε;

Συνιστά, κατά την Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, απειλή για την έννομη τάξη η διατύπωση διαφορετικής γνώμης από 1.130 γονείς μαθητών; Διαβλέπει κινδύνους που οι υπόλοιποι εκλογικευμένοι πολίτες δεν βλέπουμε; Θα τη δούμε να περιπολεί σε μόνιμη βάση έξω από το σπίτι του δημοτικού συμβούλου, καπ. Γ. Τσάκου, φοβούμενη εκ μέρους του ανατροπή του πολιτεύματος; Ερωτήματα που σε μια στοιχειωδώς σοβαρή κοινωνία χρίζουν απαντήσεων.

Το πρώτο κουδούνι των ΔΥΕΠ άφησε πολλαπλά εκτεθειμένη την Αστυνομία της Χίου. Την εμφάνισε να παρασύρεται από την έντεχνη πολωτική πολιτική όσων βρήκαν την ευκαιρία να πουλήσουν ανέξοδο ανθρωπισμό, αρνούμενοι, για πολλοστή φορά στη διάρκεια της μεταναστευτικής κρίσης, να τοποθετήσουν στο παζλ της όλες τις αναγκαίες ψηφίδες της. Κι όταν η Αστυνομία σου παρασύρεται τόσο εύκολα από τις φωτοβολίδες, κάτι βαθύτερα σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της δανιμαρκίας.

Κοντολογίς, ο καθένας έχει το δικαίωμα ή την αφέλεια να πέφτει θύμα της πιο καλοστημένης προπαγάνδας των τελευταίων μηνών στο νησί μας για να ξεπλένονται άλλα σοβαρότερα ατοπήματα. Αλίμονο αν η Αστυνομία της κάνει πλάτες και τη νομιμοποιεί στα μάτια μιας αποσβολωμένης κοινωνίας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ