21.9.2018 12:02

Τα τσουρεκάκια της ΔΗΚΕΧ και ο Μέγας Ευεργέτης Καραμανής

Θυμάμαι προ 4 ετών – δυστυχώς για τη δημοτική αρχή Βουρνού δεν έχω μνήμη χρυσόψαρου- τις όσες δημοσιογραφικές πληροφορίες έφθαναν καθημερινά στα γραφεία του «π» για την προσπάθεια του τότε συνδυασμού Λαμπρινούδη να εκμαιεύσει ψήφους ηλικιωμένων συμπολιτών μας.

Θυμάμαι τότε, ότι μία από αυτές τις πληροφορίες που έφθασαν – προερχόμενη από τους 2 μεγάλους πυλώνες της Πρωτοβουλίας- ήταν ότι, η ΔΗΚΕΧ διοχέτευε σε ηλικιωμένους ωφελούμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» πασχαλινά τσουρεκάκια με ευχές αιρετών της δημοτικής αρχής, κλείνοντάς τους παράλληλα και το μάτι ενόψει εκλογών.

Θυμάμαι επίσης τον έναν εκ των πρωταγωνιστών της πρωτοβουλίας να περνά το γραφείο του «π» και να λέει: «Έλα και σου έχω είδηση. Λοιπόν, ο τάδε στέλνει τσουρεκάκια με τις ευχές του σε ηλικιωμένους του «Βοήθεια στο σπίτι». Ρε φίλε που ζούμε; Τι τακτική είναι αυτή; Κάθονται και στέλνουν τσουρεκάκια για να τους ψηφίσουν; Δεν αποτελεί είδηση αυτό;».

Όντως, για όσους θυμούνται, ακολούθησε δημοσίευμα στον έντυπο «π» και κατόπιν στο politischios.gr για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία που εκτός των άλλων είχε σαν αποτέλεσμα την οξεία αντίδραση των εργαζομένων του «Βοήθεια στο Σπίτι» που ήρθαν σε σύγκρουση με τον «π», αλλά ευτυχώς οι σχέσεις αποκαταστάθηκαν πλήρως, λίγο καιρό αργότερα.

Φθάνουμε στο σήμερα. Δυστυχώς οι «συγχωρεμένοι» όχι μόνο υιοθέτησαν τις πρακτικές Λαμπρινούδη αλλά προχώρησαν ένα βήμα παρακάτω, δείχνοντας ότι εξελέγησαν με τη σημαία της ανανέωσης και της αλλαγής αλλά μετά την αποχώρησή τους, η Χίος θα βρίσκεται ξανά στο 2014, όταν γύρω μας ο κόσμος θα είναι στο 2020.

Έχουμε λοιπόν έναν αντιδήμαρχο, πρόεδρο της Μονομετοχικής Εταιρείας του Δήμου Χίου, να μεσολαβεί, όπως αναφέρουν δημοσιεύσεις του Συνδέσμου Πολυτέκνων Χίου στο Facebook, προκειμένου να παρέχει διάφορα είδη στους Πολυτέκνους.

Θα ρωτήσει κανείς: «Μα καλά είναι τόσο κακό;». Η απάντηση είναι πολύ απλή: «Φυσικά και όχι».  Αλλά να το πάρουμε αλλιώς.

Το θέμα μας είναι αν κάνει καλά ο αντιδήμαρχος που διαθέτει είδη σε ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας ή μήπως το που βρίσκει ο αντιδήμαρχος αυτά τα είδη τα οποία μοιράζει με προσωπική του πρωτοβουλία για να εισπράξει αργότερα επαίνους και να μπει στη λίστα των Αγαπημένων της Λατρεμένης Δημοτικής Αρχής;

Στη σελίδα του Συνδέσμου Πολυτέκνων καταγράφονται είδη όπως, ηλιακοί φορτιστές, κουβέρτες (γκρι), σκηνές, πακέτα ειδών υγιεινής, λαμπτήρες, αδιάβροχα και άλλα τόσα είδη.

Δεν απαιτώ από τον κάθε πολίτη να σκεφτεί αυτό που σκέφτομαι εγώ. Όμως και ο κάθε πολίτης δεν έχει περάσει τόσες ώρες όσο ένας δημοσιογράφος στους καταυλισμούς της Σούδας, της ΒΙ.ΑΛ, των Ταμπάκικων, του Μερσινιδίου, του Κήπου, για να ξέρει ότι:

Οι κουβέρτες του κ. Καραμανή είναι ίδιες με αυτές που μοιράζονται από τις Μ.Κ.Ο., οι ηλιακοί φορτιστές είναι ίδιοι με αυτούς που υπήρχαν σε Σούδα και ΒΙ.ΑΛ., οι σκηνές είναι ίδιες με αυτές που μοιράζονται από τις Μ.Κ.Ο. στους εκτός ΒΙ.ΑΛ. μετανάστες και πρόσφυγες, τα αδιάβροχα είναι τα ίδια που μοιράζονται όλο τον χειμώνα σε πρόσφυγες και μετανάστες της ΒΙ.ΑΛ., οι οδοντόκρεμες και οι πάνες μία από τα ίδια.

Ο αντιδήμαρχος Καραμανής οφείλει να απαντήσει σε μία σειρά ζητημάτων.

Από πού βρίσκει τα συγκεκριμένα είδη με συγκεκριμένα παραστατικά.

Αν αυτά προέρχονται από είδη που διαθέτονται σε πρόσφυγες, οφείλει να μας πληροφορήσει  ποιες διασυνδέσεις συντηρεί ακόμα και μετά την αφαίρεση των αρμοδιοτήτων του από το προσφυγικό και από ποιους τα προμηθεύεται.

Οφείλει να εξηγήσει επίσης αν υπάρχει σχετική απόφαση της Μονομετοχικής. Γιατί αν δεν υπάρχει σχετική απόφαση τότε, δημιουργείται μία σειρά άλλων ζητημάτων από τη στιγμή που αρμόδιος αντιδήμαρχος για τα θέματα πρόνοιας είναι ο Γ. Παπαδόπουλος.

Οφείλει όμως, να μας πει και αν ο Δήμαρχος Μ. Βουρνούς που τώρα τελευταία αποκηρύσσει Μ.Κ.Ο και Κυβέρνηση, του έχει δώσει εντολές να μεσολαβεί σε οργανώσεις που σχετίζονται με το μεταναστευτικό. Και αν ναι, πόσο φυσιολογικό είναι να ζητά να κλείσει η ΒΙ.ΑΛ., να φύγουν Μ.Κ.Ο. και οργανώσεις, να επανέλθει η κανονικότητα αλλά από την άλλη να ζητά διάφορα είδη από αυτούς που θεωρητικά ζητά την απομάκρυνσή τους;

Ο αντιδήμαρχος Καραμανής δεν οφείλει την απάντηση στον «π». Την οφείλει πάνω από όλα σε όσους εμπιστεύτηκαν και στήριξαν την παράταξή του η οποία αποκήρυσσε τις τακτικές Λαμπρινούδη. Το να διατείνεται όμως ότι, ο «π» ποινικοποιεί την υποστήριξη σε συνανθρώπους μας, αποτελεί μία πρώτης τάξεως προπαγάνδα, την οποία στο παρελθόν – του υπενθυμίζω- ότι χρησιμοποίησε και η προηγούμενη Δημοτική Αρχή λίγο πριν δει την πόρτα της εξόδου με αφορμή ένα απλό… τσουρέκι.

Υ.Γ.: Κατανοώ ότι έρχονται εκλογές και έχουν άγχος να παρουσιάσουν έργο μέσα σε 8 μήνες. Κατανοώ και την ανάγκη τουλάχιστον να πουν ότι είναι καλά παιδιά. Αλλά αν είναι καλά παιδιά- όπως έλεγαν και οι ίδιοι- να τους πάρουμε ένα κουτί γλυκά. Την ψήφο σου κράτα την για όσους δεν εκμεταλλεύτηκαν την ανάγκη σου. Θυμάστε;

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ