15.1.2014 15:53

Τα στερνά τιμούν τα πρώτα

Αγαπητοί αναγνώστες και αναγνώστριες,
Χωρίς να έχει καμία πρόθεση η στήλη, ο κ. δήμαρχος ως πολιτικό πρόσωπο με αποκλειστικά δική του ευθύνη, αντί αιτιολογημένης απάντησης, δηλαδή για ποιο λόγο δεν ενδιαφέρεται  να αξιοποιηθεί συνολικά το λιμάνι για να εξυπηρετήσει  κρουαζιερόπλοια μεγέθους συμβατού με το νησί, θαλαμηγούς, ιστιοφόρα, πλοία ακτοπλοΐας, πλοία από και προς Τουρκία  και να δώσει εργασία και πλούτο στο νησί, με το δελτίο Τύπου που δεν υπογράφει, υβρίζει.
Δεν πειράζει, όλοι έχουν  αρχίσει να καταλαβαίνουν…. Εξ’ άλλου παλαιό γνωμικό λέει: «Όταν μαλώνουν δύο, τη μεγάλη ζημιά την παθαίνει αυτός που έχει άδικο»
Ωστόσο η σύγχρονη πολιτική ιστορία των  τελευταίων 28 ετών έχει ήδη καταγράψει  τον κ. Πολύδωρο Λαμπρινούδη, πρώην κοινοτάρχη Δαφνώνα, δήμαρχο Καμποχώρων επί 12 χρόνια, νομάρχη Χίου επί 8 χρόνια και δήμαρχο Χίου ως  το μοιραίο πολιτικό πρόσωπο, που, αντί να εκήδετο (φρόντιζε) για το μέλλον των επόμενων  γεννεών, αξιοποιώντας  επενδυτικά τα χρήματα που διαχειρίζονταν, έκανε ακριβώς το αντίθετο.
Το  δαπανούσε με μικροπολιτική φιλοσοφία επανεκλογής και πέτυχε μέχρις στιγμής τους στόχους του. Η πρακτική του ενταφίασε τις προσδοκίες  των μορφωμένων παιδιών μας, που για να αποφύγουν την ανεργία που δημιουργήθηκε παίρνουν αναγκαστικά  ήδη το δρόμο της ξενιτιάς.
Οι γείτονες Λέσβιοι που κοντεύουν να  χρησιμοποιήσουν όλα σχεδόν τα χρήματα του ΕΣΠΑ για μετασκευές λιμανιών, χαμογελούν  με το δίκιο τους για τα δώρα που τους κάνει ο κ. δήμαρχος μας, μαζί με την σκόπιμη(;) απραξία του για το  λιμάνι μας.
Η στήλη διερωτάται: Μήπως ο κ. δήμαρχος θα πρέπει να πολιτευθεί στη Λέσβο μια και  φροντίζει έμμεσα περισσότερο  γι’ αυτή;
Τι λέει  γι’ αυτό το γραφείο Τύπου του Δήμου Χίου, δηλ. ο κ. δήμαρχος;

ΛΕΖΑΝΤΑ: Το λιμάνι στο Σίγρι Λέσβου χρηματοδοτήθηκε με 15.000.000€ από το τρέχον ΕΣΠΑ.
 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ