14.1.2013 10:48

Τα σιντάκια και τα στικάκια των φοροφυγάδων

Ένας διάβολος των υπολογιστών μπήκε μέσα στα αρχεία Ελβετικής τράπεζας και έγραψε σε ντιβιντάκι τα ονόματα καταθετών

που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό, μεταξύ των οποίων ήταν και ονόματα Ελλήνων φοροφυγάδων. Η ζαργάνα του Δ.Ν.Τ. έδωσε το Ελληνικό στους Έλληνες για να τους βρουν, αλλά αυτοί αντί να το εξετάσουν και να δώσουν τα ονόματα στη δικαιοσύνη το έκαναν στικάκι, το μαστόρευαν και το κλωσούσαν μέσα στο λαγούμι τους μέχρι να ξεχαστεί. Τελικά το ‘’έχασαν’’ αλλά ένας υπάλληλος του υπουργείου το βρήκε να ‘’βόσκει’’ μέσα σε ένα συρτάρι, το άνοιξε και το τι είδαν α μάτια του δεν περιγράφεται.

 

Τότε το αντέγραψε, το έδωσε σε έναν δημοσιογράφο το έδωσε και αλλού, το πήραν τα Μαυράκια της Ομόνοιας που έχουν εμπορικό δαιμόνιο και το πουλούσαν για μισό ευρώ στο λαό.

 

Έτρεξε ο κόσμος ‘’πατείς με πατώσε’’, προμηθεύτηκε ένα αντίγραφο και η κυρά Κατίνα για να το περιεργαστεί. Δε στεναχωριέμαι που γερνώ, στεναχωριέμαι που ‘’γηράσκω αεί διδασκόμενος’’ γιατί έμαθα από την κυρά Κατίνα ότι το στικάκι περιέχει ονόματα μεγάλων φοροφυγάδων που αν πλήρωναν τους φόρους τους δε θα υπήρχε λόγος να μου κουρέψουν τη σύνταξη.

 

Σχεδόν όλοι οι Έλληνες είχαν ένα στικάκι εκτός από τους αρμόδιους που το έψαχναν και τελικά το βρήκαν. Η Ζαργάνα τους έστειλε πάλι το πρω-τότυπο ντιβιντάκι και σε σύγκριση με το ευρεθέν το βρήκαν ‘’μαστορεμένο’’ γιατί έλειπαν τρία ονόματα. Παραξενεύτηκα που έγινε μεγάλη ταραχή στους πολιτικούς και στα Μ.Μ.Ε. αλλά η κυρία Κατίνα μου είπε ότι οι πολιτικοί το κλωσούσαν μέχρι να ξεχαστεί γιατί περιείχε τα ονόματα μεγάλων φοροφυγάδων που ήταν οι υπερκομματικοί τους προϊστάμενοι.

 

Τώρα η δικαιοσύνη επιλαμβάνεται του θέματος και ψάχνει να βρει τις κλώσες που το κλωσούσαν και το ‘’μάστορα’’ που το μαστόρεψε και έβγαλε από μέσα τα ονόματα. Από την κυρά Κατίνα έμαθα επίσης ότι η ‘’απώλεια’’ του στικακιού ήταν μεθοδευμένη και σκόπιμη για τον φόβο η γνώση των ονομάτων να κλονίσει όλο το παλαιοκομματικό σύστημα. Τώρα οι πολιτικοί για να γλυτώσουν στοχοποιούν μόνο έναν, του φορτώνουν τις αμαρτίες όλων των άλλων και σαν αποδιοπομπαίο τράγο τον στέλλουν στη έρημο να χαθεί.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ