Άποψη

19/1/18 11:19

τελ. ενημ.: 19/1/18 11:19

Τα πανηγύρια των ελαφρόμυαλων βαστάζων της εξουσίας

Η αντίσταση του Χαλκειούς – και κατ’ επέκταση όλης της Χίου – οφείλεται στους … χαλκέντερους Χαλκούσους, έστω αργά αφυπνισθέντες, και στη μαεστρική καθοδήγηση τους από το επιτελείο της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα. Η κυβερνητική επιθυμία άλωσης της Χίου με κάθε διαθέσιμο μέσο, προσκρούει προς το παρόν στην ευφυή στρατηγική μιας ομάδας πολιτών με πάθος υπεράσπισης της Χίου και με τεχνοκρατικά κόλπα παρεμπόδισης εφαρμογής του νόμου  …  κατά το γράμμα ενός άλλου νόμου .

Νομοτελειακά κάποια στιγμή οι εμπνεύσεις θα στερέψουν, το κράτος, με την εξουσιαστική έννοια του όρου, θα … φορτώσει να γίνεται ρόμπα από μια δράκα πολιτών και στο Χαλκειός θα γραφτεί, ίσως και βίαια, ο επίλογος μιας περήφανης μάχης πολιτών χωρίς την ουσιαστική στήριξη από κανέναν. Το ξέρουν κι οι Χαλκούσοι, το ξέρουν κι οι της Παγχιακής, δεν τρέφουν αυταπάτες.

Την ώρα εκείνη, όταν στη ΒΙΑΛ θα τοποθετείται το σύνολο των 50 οικίσκων, κάποιοι θα ξεκαρδίζονται απ’ τα γέλια, θα νομίζουν οι … ελαφρόμυαλοι ότι κέρδισαν. Είναι όσοι στοχοποιούν τους αντιστασιακούς της περιοχής. Τους Χαλκούσους, που δήθεν χάνουν το δίκιο τους, και τα μέλη της Παγχιακής ως δήθεν ανώνυμους σε μια κοινωνία μετρημένων στα δάχτυλα πολιτών.

Δεν διαισθάνονται οι ελαφρόμυαλοι ή δεν θέλουν τα παραδεχτούν ότι πίσω έχει η αχλάδα την ουρά της δικαίωσης. Οι οικίσκοι θα μπουν, απ’ το δρόμο του Σκαπινάκη, ισοπεδώνοντας αθλητικές εγκαταστάσεις, με τη μεταφορά τους από ελικόπτερα, πάντως θα μπουν. Η διαπόμπευση του κράτους πολύ κράτησε.

Το πρόβλημα για τους ελαφρόμυαλους θα προκύψει μόλις διαπιστωθεί ότι οι 50 οικίσκοι δεν αρκούν, ξεχείλισαν, και μας χρειάζονται, για αρχή, άλλοι 50 και πάει λέγοντας. Τότε οι ελαφρόμυαλοι τί ακριβώς θα βρουν για να απολογηθούν στην κοινωνία; Θα παλέψουν, λένε, για να επιταχυνθεί η διαδικασία ασύλου. Μα το ακούμε δυο χρόνια τώρα και η μόνη πάλη που διεξάγεται είναι εκείνη μεταξύ των γελοίων κυβερνητικών συνιστωσών για να μη θιγεί η … αριστεροσύνη τους.

Με τη σημερινή κυβέρνηση εξέλιξη στο προσφυγικό προς όφελος των νησιών δεν πρόκειται να υπάρξει. Οι άνθρωποι είναι τόσο ρηχοί, που η αναλυτική τους ικανότητα φτάνει να ηρωοποιεί τον Πολύδωρο και τον «πολίτη». Μ’ αυτούς θα ξεμπερδέψουμε στο τέλος της θητείας τους. Οι ελαφρόμυαλοι δεν καταλαβαίνουν ότι μαζί μ’ αυτούς πρέπει να ετοιμάζουν κι εκείνοι τις βαλίτσες τους… 

Σχόλια άρθρου: 0

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
300x250
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση