12.6.2013 17:20

Τα κεφάλια μέσα

Ο τόπος έχει ανάγκη από ταχύτητα. Τόση και τέτοια που σταδιακά είναι υποχρεωτικό και αναγκαίο να αναπτυχθεί. Καθημερινά διαπιστώνονται σε πλείστα τόσα έργα καθυστερήσεις, αλλαγές, προβλήματα που με τους ρυθμούς με τους οποίους κινείται η δημόσια εξουσία δείχνουν αδύνατα να ξεπεραστούν.

Αυτό δεν οφείλεται πάντα στο κακό κράτος και στην κακιά πολιτεία που αδιαφορεί και δεν ανοίγει ολότελα το πορτοφόλι της για να πληρώνει τις αμαρτίες μας. Φταίει η προδιάθεση κάθε τι δημόσιου, να επιβάλει το δικό του ρυθμό, εκείνο το νωχελικό του “χαλαρά κι όλα θα γίνουν”.

Οι πολίτες είναι εξοργισμένοι, η καθημερινότητα εγκλωβίζεται στα ίδια και στα ίδια. Δεν υπάρχουν άλλες αντοχές και η υπομονή εξαντλείται.

Σε τέτοιες περιπτώσεις εύκολα διακρίνει κανείς τη μεγάλη διαφορά του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Ο μεν πρώτος προσαρμόζεται, ανασυντάσσεται, σηκώνει τα μανίκια, ο μεν δεύτερος συνεχίζει να περιμένει καρτερικά πότε θα φθάσει η ώρα της συνταξιοδότησης.

Είναι πασιφανές ότι η λογική αυτή δεν μπορεί να μεταπηδήσει από τον ένα τομέα στον άλλον.

Πέραν των εκλαϊκευμένων όμως διαπιστώσεων, ο τόπος έχει ανάγκη από δουλειά και πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα για να βγει από τα αδιέξοδά του. Η Χίος δεν μπορεί και δεν έχει το δικαίωμα να τελματώσει τις προσπάθειές της. Οι τοπικοί μαέστροι της πολιτικής πρέπει να ιδρώσουν κυριολεκτικά για να πετύχουν κάποια από όσα δικαιούμαστε και έχουμε οραματιστεί ως κοινωνία να πραγματοποιήσουμε. Ας βάλει λοιπόν ο κάθε ένας τον εγωισμό ή την πικρία του, την απογοήτευσή ή την κούρασή του λίγο στην άκρη και όλοι μαζί να δώσουμε το κάτι παραπάνω. Αυτό το… κάτι, μπορεί να αποδειχθεί στο τέλος και η λύτρωσή μας.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ