13.9.2017 11:49

Τα ηρεμιστικά των Χαλκούσων

Η κυβέρνηση προσποιείται ότι δεν υφίσταται. Τη βολεύει μια χαρά ότι οι νησιωτικές κοινωνίες κάνουν τη δική τους ανάπαυλα, φορτωμένες απ’ την τουριστική διαχείριση τους καλοκαιρινούς μήνες. Ακόμα περισσότερο όταν υπάρχουν νησιωτικές αρχές οι οποίες μέχρι σήμερα αρνούνται συστηματικά να ενεργοποιήσουν τα πραγματικά ζητήματα του προσφυγικού και κολακεύονται από σημειακές επιτυχίες.

Κραυγάζει εδώ και μήνες ο «π» ότι για να μας χαροποιεί το άδειασμα της Σούδας είναι απαραίτητο να συμπληρώνεται από απάντηση και στο συνακόλουθο ερώτημα και που θα πάνε οι ... επερχόμενοι; Η ως τώρα διαχειρίστρια της δομής Μονομετοχική πέρασε απότομα στην αντίπερα όχθη, δεν είναι δικό μου το πρόβλημα, ας το λύσει η κυβέρνηση, λέει.

Ο πολιτικός βραχίονας της, ωστόσο, η ηγεσία της δημοτικής αρχής, δεν αναλαμβάνει και καμία πρωτοβουλία πίεσης προς τη κυβέρνηση, ενώ εμφανώς βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας μαζί της, μέσω της Ύπατης Αρμοστείας, και αποκοιμιέται με δήθεν υποσχέσεις ότι θα σταλεί στη Χίο ένας κάποιος γενικός γραμματέας. Το χειρότερο, μόλις η κοινωνία του νησιού οργανώσει μια δική της αντίδραση, οι δημοτικοί παράγοντες κάνουν το παν για να την υποβαθμίσουν, σαν να θέλουν να προστατεύσουν την κυβερνητική εικόνα.

Μονάδες της τοπικής κοινωνίας, άνεργοι ή επαγγελματίες, μεταξύ των οποίων και ορισμένα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, βιοπορίζονται πια καθαρά από το προσφυγικό, βολεύτηκαν από τη διαιώνιση μιας κατάστασης και δεν θέλουν επουδενί να τη χάσουν.

Εκείνο που αναρωτιέται κανείς είναι οι Χαλκούσοι τι ακριβώς κάνουν; Εδώ και καιρό όλα συντείνουν ότι τουλάχιστον σε βάθος χειμώνα η περιοχή πέριξ της ΒΙΑΛ θα αποκτήσει διπλάσιο αριθμό φιλοξενούμενων, εντός ή εκτός δομής. Για τις συνέπειες για την περιοχή δεν χρειάζεται να γράψω. Αν είναι πολλά ... τα λεφτά Άρη από τις υπερπροσφορές της Ύπατης Αρμοστείας προς τους Χαλκούσους, εκείνοι είναι αφεντικά του εαυτού τους, ας κάνουν και το κουμάντο τους. Ο απόλυτος εφησυχασμός τους όμως και η αδράνεια τους ενώ τα πράγματα μιλάνε από μόνα τους είναι ανεξήγητος. Τι είδους καταπραϋντικά τους δίνει ο πάρεδρος τους ειλικρινά δεν ξέρω. Ξέρω μόνο πως όταν αργότερα βάλουν τις φωνές και τα δικά μας αυτιά θα είναι λιγότερο καταδεκτικά για να τους ακούσουν. Ξέρουν τι τους περιμένει και εδώ και καιρό δεν κάνουν τίποτα για να το αποτρέψουν. Ας αναλάβουν και τότε τις ευθύνες τους. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ