19.7.2017 10:39

Τα φούμαρα και οι προφάσεις εν αμαρτίαις της ΝΕ Χίου Σύριζα

Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι, κάθε φορά που κάποιος αποκαλύπτει τις σκευωρίες και τα ψεύδη της ληστρικής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παθαίνουν ταράκουλο τα τοπικά μεγαλοστελέχη τους (όσα έχουν πλέον απομείνει εξ’ αυτών) και επιχειρούν να μαζέψουν τα αμάζευτα…!

Κατανοώ ότι, κάθε φορά που προβάλλονται μεγάλες αλήθειες και που κατακεραυνώνουν τους δήθεν αριστερούς και αλληλέγγυους, εκείνοι βγαίνουν απ΄ τα ρούχα τους και προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα…!

Όμως, το να βαφτίζουν το κρέας ψάρι και να παρουσιάζουν το μαύρο ως άσπρο και τούμπλαλιν, αυτό –ομολογουμένως– μόνο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να κάνει. Και ούτε γίνεται αντιληπτό, ούτε κατανοητό.

 Έγραψα ότι κατήργησαν το επίδομα Παιδικής Προστασίας-Απροστάτευτων Τέκνων από 19/05/2017 και έσπευσαν με ανακοίνωσή τους να πουν ότι το συγχώνευσε η κυβέρνηση με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), μάλιστα αναφέροντας ότι το διπλασίασαν ως ποσό καταβολής.

Μέγιστο ψέμα. Διότι:

1) το ΚΕΑ θα ελάμβανε ούτως ή άλλως κάποιος που τυγχάνει άπορος και έχει παιδιά και δεν αποτελεί ευνοϊκή διάκριση υπέρ των αγάμων μητέρων, των χηρών μητέρων, των ανέργων μητέρων που συνάμα είναι άπορες και έχουν παιδιά έως 16 ετών, να θρέψουν οι ίδιες, δίχως κανένα εισόδημα.

2) ο ΣΥΡΙΖΑ ας μας πει πόσες εκ των μητέρων στη Χίο που το ελάμβαναν θα λαμβάνουν το ΚΕΑ, μιας και τυγχάνει να γνωρίζω ότι αυτές θα είναι πολύ λιγότερες. Άρα, για ποια ενίσχυση των μητέρων μας λένε. Μας δουλεύουν;

3) ο ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε ώστε οι δικαιούχοι των τροφίμων, των ειδών προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας και των υποστηρικτικών υπηρεσιών ψυχικής υγείας του προγράμματος ΤΕΒΑ, που ήσαν μέχρι την 1/06 στη Χίο 432 οικογένειες, έγιναν σήμερα μόλις 205 (δηλαδή μειώθηκαν κατά 55-60 %, ενώ η ανεργία και η φτώχια στη Χίο έχουν αυξηθεί ραγδαία) και τούτο διότι θέσπισαν ότι, πλέον, δικαιούχοι του ΤΕΒΑ θα είναι μόνο οι δικαιούχοι του ΚΕΑ. Δηλαδή άφησαν πάνω από τις μισές οικογένειες που διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχιας στη Χίο δίχως τρόφιμα του συγκεκριμένου προγράμματος.

4) ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να καταργήσει το επίδομα Παιδικής Προστασίας πολύ ακόμη πριν εφαρμοστεί πανελλαδικά το ΚΕΑ και ανακάλεσε λίγο αργότερα υπό την οργή και μήνη του κόσμου. Άρα δεν υπήρχε κανένας αρχικός σχεδιασμός συγχώνευσης.

Ας μην μας κοροϊδεύουν, λοιπόν, ότι αύξησαν τις κοινωνικές παροχές και ότι μεριμνούν για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, αφού αυτοί οι ίδιοι έκαναν τον Ελληνικό λαό να λιμοκτονεί (με τα μνημόνια, τις διαρκείς περικοπές και τις ψευδείς υποσχέσεις τους) και τώρα του δίνουν φαγητά στα συσσίτια, επιβεβαιώνοντας έτσι το ληστρικό τους κατόρθωμα για την εξόντωση και τον αφανισμό της ποιότητας ζωής των Ελλήνων πολιτών.

Όσο για τις ευνοϊκές ρυθμίσεις περί των εργατοπατέρων, εκεί η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χίου κατάπιε τη γλώσσα της! Κανένας σχολιασμός! Το μαύρο έρχεται στην κάλπη λίαν συντόμως…!

Αντί ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου να εγκαλεί τον αντιδήμαρχο Πρόνοιας (που δεν έχει κανένα οικονομικό συμφέρον, ούτε κάποια απολαβή οικονομική ή πολιτική από την ενασχόλησή του με τα κοινά) επειδή καταγγέλλει δημόσια την αλήθεια, θα έπρεπε να φροντίσει να στείλει στη ΔΕΥΑΧ τα στοιχεία που επικαλείται (για διακοπή υδροδότησης απόρων εντός του θέρους), μιας και από όσο γνωρίζω η ΔΕΥΑΝΧ όχι απλά δίδει πέντε φορές περισσότερο νερό στους άπορους οφειλέτες της (ενώ η ΕΥΔΑΠ φέρεται να δίδει δυο φορές περισσότερο) αλλά φροντίζει και να μην το στερηθούν εάν και εφόσον αποδεδειγμένα το έχουν πραγματικά ανάγκη και η μη οφειλή δεν ανάγεται σε άλλους λόγους. Να προσκομίσει, λοιπόν, η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ τους λογαριασμούς, τα εκκαθαριστικά, τα Ε1 και Ε9 των φερομένων οφειλετών καθώς και την ποσότητα του νερού που έχουν καταναλώσει μέχρι σήμερα όντες οφειλέτες. Κι έπειτα θα τα ξαναπούμε.

Επίσης, η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χίου θα έπρεπε να γνωρίζει ότι, ο Δήμος Χίου, ήδη από το 2015, με Απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου, καθιέρωσε την μείωση 50% των δημοτικών τελών για τους άπορους, τους πολύτεκνους και τα άτομα με αναπηρία. Συνεπώς, οι αναφορές και αιτιάσεις της ήσαν περιττές και γελοίες!

Μιας δε και θεωρείτε ότι εμείς κάνουμε πολιτική επάνω στον πόνο των πολιτών (κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει και όχι εμείς. Και ευτυχώς που η Χίος είναι μικρή και ο κόσμος γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα) αλλά και επειδή εμείς δεν έχουμε μια τέτοια πρόθεση, σας γνωστοποιώ και δημόσια ότι, πλέον, για οποιοδήποτε αίτημα ή ερώτημα ή διαμαρτυρία πολίτη –που αφορά προνοιακό ζήτημα (περικοπές επιδομάτων, καθυστερήσεις χρηματοδοτήσεων, εφαρμογής δομών, αποστολής τροφίμων,κλπ) – και αποδίδεται στην ευρύτερη πολιτική της κεντρικής Πολιτείας, θα παραπέμπεται προς επίλυση και απάντηση στα γραφεία της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χίου.

Έτσι, για να δούμε πόσα απίδια χωράει ο σάκος!

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ