9.1.2018 10:43

Τα απλά, τα σωστά, τα ωραία…

Πριν 3 χρόνια και δύο μήνες, στην Επιτροπή Κυκλοφορίας του Δήμου Χίου, κατατέθηκαν δύο προτάσεις με σκοπό τη μείωση ή και μηδενισμό των ατυχημάτων στον πιο επικίνδυνο – μέχρι στιγμής- οδικό άξονα, τον δρόμο από την πόλη, Νοσοκομείο, Αγ. Παρασκευή, Τάγμα, Βροντάδο, Καρδάμυλα.

Η πρόταση ήταν να δημιουργηθούν δύο κυκλικοί κόμβοι, με τον πρώτο αμέσως μετά τους 4 Μύλους και τον δεύτερο στη διασταύρωση με τον δρόμο που καταλήγει στον κεντρικό, πριν την παλαιά είσοδο του Νοσοκομείου.

Με αυτούς τους κυκλικούς κόμβους και μία νησίδα μεταξύ τους από κράσπεδα και τσιμεντόπλακες, θα γίνονταν όλες οι απαραίτητες κινήσεις από και προς την νέα είσοδο του Νοσοκομείου, του S/M Βερόπουλου και χώρου στάθμευσης επισκεπτών Νοσοκομείου, με πλήρη ασφάλεια και άνεση.

Πέραν τούτου, ζητήθηκε και έγινε αποδεκτή η ανάθεση μελέτης για τη συνολική αναβάθμιση του δρόμου από πόλη, Νοσοκομείο, Αγ. Παρασκευή, Τάγμα. Δυστυχώς η ιδέα και απόφαση «κοιμήθηκαν», με συνέπεια να γίνουν πολλά ατυχήματα στην είσοδο της Μαρίνας και το πρόσφατο θανατηφόρο έξω από την Αγ. Παρασκευή.

Με προηγούμενες αναφορές της στην προηγούμενη δημοτική αρχή η στήλη πρότεινε να δημιουργηθεί πέραν των κόμβων πριν και μετά την είσοδο του Νοσοκομείου και τρίτος κυκλικός κόμβος στο ύψος των γραφείων της ΔΕΗ, προκειμένου να συνδεθεί – σωστά – και η Μαρίνα με τον δρόμο.

Όπως όλα όσα πρότεινε η στήλη, δεν έλαβε καμία απάντηση, με συνέπεια να προκληθούν θανατηφόρα στην ατελή είσοδο – έξοδο της Μαρίνας. Ως προς το ατύχημα στην Αγ. Παρασκευή, δεν θα συνέβαινε αν είχαν προηγηθεί οι κυκλικοί κόμβοι νέας γενιάς, που περιγράφηκαν μαζί με ένα μερικά υπερβατό  ή πλήρως υπερβατό, γιατί ο χώρος είναι αρκετός για οποιονδήποτε από τους δύο.

Φαίνεται ότι είναι στη μοίρα μας τα απλά, τα σωστά, τα ωραία να τα κάνουν οι… επόμενοι

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ