29.9.2016 11:52

Συγκέντρωση αγωνίας και επ' ουδενί ξενοφοβίας

Δεν διέκρινα κανένα σημάδι ρατσισμού και ξενοφοβίας στην αποψινή Παγχιακή μεγαλειώδη συγκέντρωση έκφρασης αγωνίας για την διαχείριση των προσφύγων, λαθρομεταναστών και παραβατικών ατόμων στην Χίο. Αντίθετα ήταν μια καλά οργανωμένη πρόσκληση από μη οργανωμένους κατοίκους του νησιού προς όλους τους Χιώτες που αγωνιούν για την υποβάθμιση του νησιού και τους κινδύνους που ενέχει στην καθημερινότητα, την οικονομία, την ασφάλεια, το δημογραφικό κλπ.ο εγκλωβισμός χιλιάδων αλλοδαπών στην Χίο.
Ήταν μια καλά περιφρουρημένη και συνειδητοποιημένη ειρηνική συγκέντρωση χιλιάδων ανθρώπων που συμμερίζονται τις αγωνίες και τα προβλήματα που δημιούργησε και συνεχίζει να δημιουργεί αφενός η ανερμάτιστη κυβερνητική πολιτική και αφετέρου η απουσία σοβαρού και προς το συμφέρον του τόπου ενιαίας πολιτικής της Χίου.
Οι προβοκάτσιες για καπελώματα κατέπεσαν με θόρυβο.
Η αστυνομική παρουσία όπως έπρεπε.
Όλοι οι ομιλητές εξέφρασαν με σαφή, καθαρό και δίχως λαικισμούς λόγο τα οξύτατα προβλήματα που βιώνουμε τον τελευταίο ιδιαίτερα χρόνο. 
Η σημερινή κοσμοσυρροή δίνει ένα σαφέστατο μήνυμα στους εκλεγμένους ότι η δουλειά τους είναι να αφουγκράζονται τις ανάγκες του λαού που τους έδωσε την εντολή. Δικαίωμά τους να διαφωνούν, να έχουν άλλη γνώμη και δικαίωμά τους επίσης να επιχειρήσουν να πείσουν για αυτό που πιστεύουν. Όταν όμως η απόσταση διχογνωμίας μεγαλώνει δεν υπάρχουν πολλοί δρόμοι: εκτελείς τις εντολές του λαού που εκπροσωπείς.
Η κατάσταση στην Χίο εμφανίζεται ως ανεστραμμένη πυραμίδα με την κοινωνία να προσπαθεί να ισορροπήσει με την κορυφή κάτω και την βάση πάνω. Αυτή η κατάσταση εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους!

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ