3.4.2017 11:40

Σύγχρονοι ή απαξιωμένοι δρόμοι;

Ως πολίτης-μηχανικός και ποδηλάτης, η στήλη έχει προσπαθήσει  επανειλημμένα να δημιουργηθούν  οι κατάλληλες οδικές υποδομές, που θα προσφέρουν ασφάλεια, άνεση, αισθητική και προπάντων λειτουργικότητα στους χρήστες τους.

Για παράδειγμα: Δρόμοι με ανάγλυφη διαχωριστική νησίδα βάσει προδιαγραφών, με μια λωρίδα όδευσης και μια λωρίδα στάθμευσης, ανά κατεύθυνση, με ποδηλατόδρομο και χώρο για  δρομείς και πεζούς, με κόμβους αξιόπιστους, στους κύριους οδικούς άξονες, είναι κάτι απόλυτα εφικτό και πραγματοποιήσιμο.

Σε πρώτη φάση, αυτά μπορούν και πρέπει να γίνουν, έπειτα και από τα θλιβερά στατιστικά της Τροχαίας Χίου με τους αρκετούς νεκρούς και τους πολυπληθέστερους βαριά και ελαφρά τραυματίες, που μας πονούν και μας ξοδεύουν κάθε χρόνο. Θα πρέπει να ξεκινήσουμε με το Νέο Εθνικό Δρόμο από Καλλιμασιά-Νεοχώρι- Περιφερειακό Θυμιανών –Μεστών και Παραλιακό Αεροδρομίου-Περιφερειακό Πόλης-Βροντάδου-Καρδάμυλα, έπειτα και από την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου.

Μέχρι στιγμής: η δημοτική αρχή δεν δείχνει να έχει αντιληφθεί το πρόβλημα και τη λύση του, με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών να αναβάλλει συνεχώς την αποδοχή αιτημάτων επαφής πολιτών για τα πιο πάνω.

Παράλληλα: ορισμένοι στην Τεχνική Υπηρεσία αυθαιρετούν, ενεργούντες  μη νόμιμα σε αιτήματα βελτίωσης μελετών, με κίνδυνο να ελεγχθούν και να τιμωρηθούν όπως προβλέπουν οι Νόμοι.

Απ΄ότι φαίνεται η δημοτική αρχή δεν διαβάζει , ίσως  για να μην ενοχλείται…

Η στήλη αναρωτιέται, υπάρχει άγνοια κινδύνου; Ή μήπως μωραίνει Κύριος , όν βούλεται απωλέσει;  

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ