26.1.2017 10:28

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ η κοινωνική υποβάθμιση της Μεσαίας Τάξης

Αγαπητοί Φίλοι ο τελικός στόχος, των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,  για να συνεχίσουν την διακυβέρνηση αυτής της Χώρας, είναι η κοινωνική υποβάθμιση ενός ατόμου ή μιας κοινωνικής ομάδας από μια ανώτερη κοινωνική τάξη και ένταξή της στην τάξη του προλεταριάτου, και έτσι να την καταστήσουν ανίκανη και όμοια με τα διεφθαρμένα τους πρότυπα.

 

Είναι πλέον ολοφάνερο ότι αυτός ο περήφανος λαός με την τόση Ιστορία, με τους αγώνες του για Ελευθερία και Δημοκρατία, οδηγείτε από μια ομάδα μισαλλόδοξων πολιτικών σε δύο τάξεις. Τους έχοντες και τους φτωχούς.  Ο μακιαβελικός λοιπόν σχεδιασμός τους είναι η εξαφάνιση της Μεσαίας τάξης, πιστεύοντας ότι έτσι θα μεγαλώσει η εκλογικής τους πελατεία, που θα είναι :

 • Οι φτωχοί που τους άφησαν όπως ήταν η και φτωχότερους , 
 • Και οι Νεόπτωχοι της Μεσαίας τάξης, που θα τραβούν κουπί μέχρι να εξαντληθούν στην «Γαλέρα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» 

Έτσι με την εξαφάνιση της Μεσαίας Τάξης η οποία λειτουργεί σαν «κυματοθραύστης», ανάμεσα στην σύγκρουση των δύο τάξεων, κινδυνεύουμε να βρεθούμε στον απόλυτο Διχασμό της ευάλωτης πλέον κοινωνίας μας, και ο «θεός ας βάλει το χέρι του».

 

Το ερώτημα λοιπόν είναι γιατί κάθε μέρα βρισκόμαστε όλο και ποιο κοντά σε αυτήν την ακραία εξέλιξη;

 

Η απάντηση κατά την άποψή μου για την κυβέρνηση είναι:     

 • Η σχεδιασμένη Ένταση μεταξύ των δύο πλέον κοινωνικών  τάξεων,  με κατάλληλη  προπαγάνδα για να ελέγχουν  όσο ποιο πολλούς ψηφοφόρους, βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο και πλήρη αδυναμία επιβίωσης.
 • Ένταση μεταξύ πολιτών για τα άλυτα και συνεχώς διογκούμενα προβλήματα του προσφυγικού, τα οποία βάσει της δικής τους σχεδιασμένης  προπαγάνδας  και δόλιας στρατηγικής, φέρνουν σε σύγκρουση  «Αλληλέγγυους και  Αδικαιολόγητους» πολίτες, με αποτέλεσμα να χαρακτηρίζεται η κοινωνία μας «ρατσιστική» με ότι αυτό συνεπάγεται. Έτσι με ανεύθυνα πρόσωπα όπως η (κ.Τασία Χριστοφιλοπούλου) και με τις ψευδής υποσχέσεις και εντολές του (κ. Μουζάλα) άρχισαν οι μεγάλες ροές προσφύγων αμέσως μετά την κατάργηση της Αμυγδαλέζας (που την χαρακτήριζαν Dachau)  μας έφεραν  την Σούδα στην Χίο, την Μόρια στην Μυτιλήνη το Ελληνικό στην Αθήνα, και την Ειδομένη στην παραμεθόριο των Σκοπίων.  

 

 Βέβαια σκληρή και πικρή αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα υψηλό οικονομικό «πλεόνασμα» από την υπερφορολόγηση  των πολιτών που σαν σύγχρονος «Δράκουλας» μας ρουφάει το αίμα. Έτσι  πανηγυρικά  επιτυγχάνει, να διαφημίζει «αυτό το πλεόνασμα» και να το χρησιμοποιεί σαν όπλο της στις ατελείωτες διαπραγματεύσεις της για το κλείσιμο της πολύ-αναμενόμενης «αξιολόγησης», που για την ώρα δεν φαίνεται. Παράλληλα συνεχίζει με αναίδεια και αισχρά ψέματα να καθησυχάζει συνταξιούχους- εργαζόμενους  μικρούς και μεγάλους επιχειρηματίες, διατυμπανίζοντας ότι :

 • Δεν θα γίνουν άλλες περικοπές των μισθών και συντάξεων.
 • Δεν θα περικοπεί περεταίρω το Αφορολόγητο.
 • Δεν θα σας επιβληθούν επί πλέον Φόροι.
 • Δεν θα αλλάξουν οι Ασφαλιστικές Εισφορές.
 • Και ότι δεν θα δουλέψει ο αυτόματος Κόφτης, (Διορθωτικός ….

 

Στην πραγματικότητα όμως, «αυτοί οι κύριοι», ξεδιάντροπα μας παραπλανούν. Διότι όλα τα ποιο πάνω τα έχουν ήδη ψηφήσει. Και όταν οι «ακατονόμαστοι» δηλώνουν ότι δεν θα γίνει καμιά καινούργια περικοπή το 2017, εννοούν ότι δεν θα ψηφίσουν κάτι καινούργιο. Όμως η αλήθεια είναι ότι:

Βάση του νόμου Κατρούγκαλου με τους  Επανα-υπολογισμούς των συντάξεων, τα ποσοστά αναπλήρωσης και τον ΕΦΚΑ (Ενιαίος Φόρος Κοινωνικής Ασφάλισης) που σαν «Νέος  Μπαμπούλας» περικόπτει πολλές συντάξεις, και  βάζει πρώτες στην «Λαιμητόμο» όλες τις χήρες (των συνταξιούχων) οι οποίες έπαιρναν μέχρι τώρα το 70% της Σύνταξης του Θανόντος ενώ από το 2017 θα παίρνουν το 50% . Αλήθεια αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν το θεό τους. Δηλαδή ένας οικογενειακός προϋπολογισμός από εκεί που ίσα-ίσα με τα δόντια κρατιόταν  ισολογισμένος, από την μια μέρα στην άλλη πώς θα μπορεί τώρα με τα μισά Έσοδα να τα φέρει ίσα βάρκα ίσα νερά με τα Έξοδα που με τίποτα δεν μειώνονται;

 • Το Αφορολόγητο, σίγουρα πάει για περαιτέρω μείωση. Βλέπετε είναι ένα κρυμμένο έσοδο που θα εφαρμοστεί μέσω του αυτόματου κόφτη.
 • Οι επί πλέον φόροι (καύσιμα-ποτά-καφέδες και καπνικά) έχουν ήδη ψηφιστεί. 
 • Ασφαλιστικές εισφορές. Ε!! ρε γλέντια! Εδώ θα γίνει η μεγάλη σφαγή. Και σας αναφέρω ένα καλό παράδειγμα για να καταλάβετε πόσο δίκιο έχω για τον πολιτικό τους σχεδιασμό. Οι Ναυτικοί θα πληρώνουν ότι πλήρωναν μέχρι και τώρα αλλά οι συντάξεις τους θα είναι κατά 55% -60% λιγότερες. Τα ίδια περίπου θα γίνουν σχεδόν σε όλους τους κλάδους. Αλλοίμονο λοιπόν σε όσους εργάζονται και πληρώνουν Ασφαλιστικές Εισφορές.
 • Και τέλος ας πάψουν να μας λένε ότι δεν θα δουλέψει ο αυτόματος Κόφτης. Δυστυχώς για τους πολίτες είναι μέτρο ψηφισμένο.

 

Δυστυχώς αυτός ο Πρωθυπουργός και η αυλή του καταφανέστατα Διχάζουν την κοινωνία μας, κάνοντας «Φιέστες» Γενεθλίων για το «ρημαδιό» και την «Μαντουρο-ποίηση» της Χώρας. Και μετά μας ζητούν συναίνεση. Προκλητικά δε στέλλουν την 28η Ιανουαρίου 2017 τον Υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας να κόψη την Πίτα του ΣΥΡΙΖΑ  στην Ναυτομάνα Χίο Οινούσες και Ψαρά και μέσα σε (20) λεπτά της ώρας θα συνομιλήσει με όλους και για όλα ακόμη και με τους Ναυτικούς για τα προβλήματα τους, και να τους πει ότι θα αυξηθεί η φορολογία τους.

 

Τελειώνοντας θα έλεγα στον κ. Τσίπρα ότι δεν θα έπρεπε να υποβαθμίσει τον κ. Γ.Κατρούγκαλο από Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, και να τον βάλει Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών. Είναι αδικία να του στερήσει την «δόξα» που θα ελάμβανε από όλους τους Συνταξιούχους για τα «Μακιαβελικά και ακαταλαβίστικα» Νομοσχέδια του. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ