9.5.2017 11:21

Στο περίμενε των αλλαγών που θα έρθουν;

Στην αρχή ήμασταν οι μόνοι που κατά κάποιο παράδοξο τρόπο εγκλωβιστήκαμε σε υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Ο Γ. Μουζάλας, με τις σχεδόν πατρικές νουθεσίες του, κοίμισε το πολιτικό προσωπικό πειραματιζόμενος ακόμη μία φορά σε πρωτοβουλίες που μοιάζει σήμερα αδύνατον να ξεπεραστούν. Στη συνέχεια ηρεμήσαμε, πιστεύοντας ότι η Συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας θα καθαρίσει για λογαριασμό μας...

Σήμερα προσπαθούμε να τρέξουμε αλλά δεν υπάρχει ούτε αφετηρία, ούτε τερματισμός.

Τα άλλα νησιά με τον έναν ή τον άλλον τρόπο πορεύτηκαν ήρεμα, ανέλαβαν δράση, ξεχώρισαν το προσφυγικό ζήτημα από την καθημερινότητα και μπόρεσαν να προχωρήσουν.

Στον αντίποδα εμείς, με μια άνεση χρόνου που θυμίζει σε πολλά... Γιάννη Βαρουφάκη, αδυνατούμε ακόμη και σήμερα να ξεπεράσουμε τα δεδομένα προβλήματα που γονατίζουν τον τόπο, απογοητεύουν τον κόσμο, απομακρύνουν τον τουρισμό, απομονώνουν επικίνδυνα το νησί.

Κάθε μέρα που περνά τα περιθώρια στενεύουν. Οι λύσεις δεν θα έρθουν ως δια μαγείας, αντίθετα απαιτούν εξουθενωτικό διάλογο, σύνεση και αποφάσεις με ρεαλισμό και λογική.

Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα γνωρίζουμε πώς το νησί θα προχωρήσει. Ότι οι έχοντες την ευθύνη θα έχουν κάτι να μας πουν. Πρέπει κάτι να πουν. Η σιωπή δεν ωφέλησε ποτέ κανέναν. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ