Άποψη

17/11/17 10:45

τελ. ενημ.: 17/11/17 10:46

Στην Ελλάδα να μπουν, στη Γερμανία να μην φτάσουν

Η αλληλεγγύη της Ευρώπης προς τη χώρα μας για το προσφυγικό συνεχίζεται και εκτός των οικονομικών επιδοτήσεων, που ούτως ή άλλως, με κυβερνητική ευθύνη, αγνοούνται.

Κάνουμε καλά τη δουλειά στην Ελλάδα φιλοξενώντας χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, πληρωνόμαστε αδρά για αυτό (σύμφωνα με τις δηλώσεις των αξιωματούχων της Ε.Ε.) και δεν υπάρχει καμία λογική στο αίτημα μας να ζητάμε την προώθηση κάποιων εκ των μεταναστών – προσφύγων στη Γερμανία και σε άλλες χώρες. Είναι αυτό που λένε ότι κάπου... το τερμάτισαν οι ευρωπαίοι με τις απαιτήσεις τους.

Αποκορύφωμα δε της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί είναι και η πρόθεση της Γερμανίας, η Αστυνομία της να εξετάζει εξονυχιστικά σε ειδικές αίθουσες όλους τους επιβάτες πτήσεων που φθάνουν από την Ελλάδα, μη τυχόν και βρεθεί κανένας μετανάστης  ή πρόσφυγας αναμεσά τους.

Πάλι «ειδικό καθεστώς» για τους Έλληνες, πάλι δακτυλοδεικτούμενοι, πάλι η «χώρα- πρόβλημα» που χρειάζεται ειδικό χειρισμό, όχι για οικονομικούς λόγους αυτή τη φορά, αλλά για προσφυγικούς.

Η ελληνική αλληλεγγύη του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής προς τους πρόσφυγες μεταφράζεται από τους Γερμανούς με επιπλέον αυστηρούς ελέγχους των Ελλήνων επιβατών που ταξιδεύουν στην Γερμανία. Τέτοια εμπιστοσύνη!

Αν το καταλάβατε καλά, η Γερμανία απλά δεν δέχεται να μπει ούτε ένας μετανάστης στη χώρα. Και είναι αποφασισμένη να το κάνει, πόσο μάλλον από την στιγμή που οι πρόσφυγες και μετανάστες απολαμβάνουν τις παροχές της ελληνικής κυβέρνησης - που πληρώνεται γι’ αυτό - και οι νησιωτικές κοινωνίες στέλνουν μηνύματα ότι ακόμη αντέχουμε...

Παρίες σε όλα μας με λίγα λόγια.