12.7.2014 10:59

Στη στεριά και όχι στην θάλασσα βρίσκονται τώρα τα χρήματα

          Λαλίστατοι και δικαιολογημένα έγιναν πολλοί τώρα με την  κρίση και την ανεργία. ‘’Δουλειά νάνε ότι νάνε και όσο νάνε’’ λένε με απόγνωση πολλοί μακροχρόνια άνεργοι που συνηθίζουν λόγω της ανάγκης στα ελάχιστα και Ασιατοποιούνται χωρίς να το καταλάβουν στο πέρασμα των ετών. Λαλίστατοι είναι και μερικοί στεριανοί γιατί το νησί δεν παράγει  και προτρέπουν τους άλλους να μπαρκάρουν για να ζήσουν με τα εμβάσματα και αυτοί.  Μερικοί ‘’Ότι θυμούνται χαίρονται’’ και αυτοί θυμούνται τους παλιούς καλούς ευδαιμονικούς καιρούς, όμως οι καιροί άλλαξαν ριζικά.
         Η παγκόσμια ναυτιλία έφυγε στο μεγαλύτερο μέρος της από τα χέρια των εξαθλιωμένων Ευρωπαίων του Α, και Β’ παγκοσμίου πολέμου.  Αυτή πήγε στα χέρια των  εξαθλιωμένων μεταπολεμικών κατοχικών και εμφιλιοπολεμικών Ελλήνων και στις ημέρες μας με το βιοτικό επίπεδο παρά την κρίση  ασύγκριτα καλύτερο από το τριτοκοσμικό, πηγαίνει στα κράτη των εξαθλιωμένων της Τσαλακουνίας, της Μπανανίας και του Μαλακιστάν που ξετρύπωσαν από τις ζούγκλες και έγιναν εφοπλιστές και αξιωματικοί.
        Το κόστος συντήρησης διατροφής και πληρωμής είναι ασύγκριτα μικρότερο από αυτό των Ελλήνων με αποτέλεσμα τον άνισο ανταγωνισμό στις ναυλαγορές. Για να επιβιώσουν λοιπόν οι δικοί μας πρέπει να προσλαμβάνουν έγχρωμα πληρώματα και να ναυτολογούν απελπισμένους μακροχρόνια άνεργους Έλληνες ναυτικούς με μισθούς τριτοκοσμικούς. Έτσι επιχειρήθηκε η κατάργηση της ΕΣ.Σ.Ε.. η οποία απεφεύχθη προς το παρόν. Τα δυσκολότερα βέβαια είναι για αργότερα, γι’ αυτό πρέπει να κλείσουμε τα αυτιά μας στις γλυκόλαλες σειρήνες  της προπαγάνδας, γιατί  ο ένδοξος αχυρένιος πύργος  περί της ένδοξης Ε.Ε.Ν. που έκτισαν καταρρέει και πρέπει να βρούμε άλλες πηγές βιοποριστικές και αυτές είναι στη στεριά.
          Ας ξεχάσουμε λοιπόν εκείνο τον θλιβερό ψυχοβόρο επάγγελμα και ας πάμε να δούμε τα εκατομμύρια που κερδίζουν στην Ρόδο στην Μυτιλήνη στη Κρήτη, στη Σάμο και αλλού από τη Γεωργία,, την κτηνοτροφία την μεταποίηση και τον τουρισμό. Στις γεωργικές κτηνοτροφικές και βιοτεχνικές και ξενοδοχειακές  μονάδες είναι τα χρήματα και όχι στην παραπαίουσα και ψυχορραγούσα εμπορική ναυτιλία μας.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ