12.2.2014 10:16

Στη μνήμη του Γιάννη του Σαρέλη

Σάββατο απομεσήμερο 08-02-2014: Εργαζόμενος στο χωράφι μου (έκοβα Χιώτικα μανταρίνια να τα χαρίσω σε φίλους λόγω… υπερπαρα¬γωγής), ακούω από το χώρο που ο (φανατικός) μικρότερος γυιός μου βλέπει αθλητικά: «Μπαμπά, Παναθηναϊκός-ΝΟΧ 6-9». Χαρά εκείνος, διπλή χαρά εγώ (τελικό σκορ: 8-9 υπέρ του ΝΟΧ).
Συνειρμικά  το μυαλό μου πήγε στον Γιάννη τον Σαρέλη, τον οποίον θάψαμε προ 24ώρου: Σίγουρα θα με ειδοποιούσε για το ματς που κυριολεκτικά ήταν στην πόρτα μου (ούτε ένα χιλιόμετρο μακριά). Διερω¬τώμαι αν τα Χιώτικα Σωματεία ή/και οι Δημόσιες Σχέσεις του ΝΟΧ δού¬λευαν με περισσότερο συντονισμό, η «κερκίδα» που θα φτιάχναμε οι Χιώτες της Αττικής, δεν θα βοηθούσε τον ΝΟΧ στη συλλογή περισσότερων βαθμών;
Ας είναι, ελπίζω ο Γιάννης να είδε το ματς από εκεί πάνω και να χάρηκε! (Σίγουρα στον Παράδεισο βρίσκεται, δεν είχε πειράξει ποτέ ούτε μυρμήγκι!...) Ακόμα, ας μου επιτραπεί να εκφράσω την επιθυμία μου, τη νίκη αυτή ο ΝΟΧ να την αφιερώσει στη μνήμη του (σίγουρα θα το σκέ¬φθηκαν πριν από εμένα άλλοι). Και τέλος, να γίνει μια σειρά εκδηλώσεων στην πατρίδα μας τη Χίο, και – γιατί όχι – και εδώ (διότι υπάρχουν πολλοί πατριώτες μας που – δυστυχώς – δεν πηγαίνουν πολύ συχνά στη Χίο), που να αφιερωθούν στη μνήμη του (για να τον γνωρίσουν – έστω και μετά θάνατο – και αυτοί που δεν τον γνώριζαν).
Καλό ταξίδι Γιάννη!

Με ΣΕΒΑΣΜΟ για τους νεκρούς
και ΑΓΑΠΗ για τους ζωντανούς,
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ