10.1.2018 9:36

Στέρεψε η αγωνιστική διάθεση της δημοτικής αρχής για τη ΒΙΑΛ;

Πάει, αυτό ήταν… Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση! Σαν να της ήρθαν όλα … κουτί στη δημοτική αρχή και πλέον παρακολουθεί τον κυβερνητικό μονόλογο αυταρχισμού με μια βαθιά εσωτερική ικανοποίηση στο θέμα της ΒΙΑΛ.

Το πώς έχασε τη δικαστική μάχη – στην οποία επίσης σύρθηκε – ας μην το συζητάμε. Βουίζει πια όλη η χώρα για το πώς αποφασίζουν θεσμικά όργανα όταν η κυβέρνηση έχει σφοδρή επιθυμία εξέλιξης των πραγμάτων προς συγκεκριμένη κατεύθυνση. Όλη η Χίος γνώριζε την κατάληξη της υπόθεσης. Νοιώθαμε όμως ότι ήταν ο απαραίτητος χρόνος προετοιμασίας των επόμενων κινήσεων. Τον επέκτεινε το ψυχικό σθένος ενός Χαλκούση, του Δημ. Σκαπινάκη. Τζάμπα κόπος. Η δημοτική αρχή μπουκώθηκε με κουραμπιέδες και μελομακάρονα και λησμόνησε τις δεσμεύσεις της προς τους Χαλκούσους.

Μεσολάβησαν οι δυο απορριπτικές αποφάσεις των δικαστηρίων, μια επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, η επίδειξη τσαμπουκά της κρατικής οντότητας κι ο δήμαρχος Χίου δεν κρίνει απαραίτητο ούτε μια λέξη να αρθρώσει, να συγκαλέσει μια διαπαραταξιακή σύσκεψη για ενημέρωση των παρατάξεων για τα επόμενα βήματα. Το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο του 2018 δεν κρίνει απαραίτητο να συζητήσει το θέμα. Ποια πορεία απομένει στην τοπική κοινωνία για να αποτρέψει την κυβερνητική απόφαση διόγκωσης της ΒΙΑΛ. Αν είναι αυτός ακόμα ο στόχος …

Η εξάντληση των νομικών μέτρων αντιμετώπισης της υπόθεσης δεν αφήνει κανένα διαφορετικό περιθώριο πέρα από την ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας. Σήμερα κυβέρνηση και κρατικοί της βραχίονες αλωνίζουν προετοιμάζοντας το κλίμα ηττοπάθειας γύρω από τα Καμπόχωρα. Σας αποτελειώσαμε, μην τολμήσετε να αντιδράσετε, ακολουθεί βούρδουλας.

Μπήκαμε στο πιο κρίσιμο στάδιο αντίστασης στον μεταναστευτικό σχεδιασμό Ευρώπης, κυβέρνησης και Τουρκίας για τα νησιά μας ερήμην μας. Τώρα δεν μιλάνε τα νομικά τρικ, είναι η ώρα της κατάθεσης ψυχής. Η κυβέρνηση βλέπει απέναντι της μια ξέπνοη χιώτικη κοινωνία. Στερείται ηγεσίας να θερμάνει με το κήρυγμα και κυρίως τις ενέργειες της το σχεδόν καθολικό αίτημα αντίστασης. Δεν έχει τα κότσια να στείλει δυο απορριμματοφόρα για να φράξει το δρόμο που οδηγεί στη ΒΙΑΛ με το δήμαρχο στο τιμόνι να προκαλεί. «Εγώ τα έφερα εδώ. Εμένα θα συλλάβετε, είμαι στη διάθεση σας.» Οι συνθήκες είναι κατάλληλες μόνο για ηγέτες. Φτάνει, φυσικά, να έχουν το μέταλλο της ηγεσίας… 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ