2.7.2019 12:58

Σταύρος: ένας ... σταυρός με άποψη

Οι «παλιές καραβάνες» είχαν προειδοποιήσει. Νεοεκλεγμένο μέλος στο Δημοτικό Συμβούλιο θα γίνονταν πολλαπλός στόχος πολιτικών γραφείων. Είχα πάρει την απόφαση να μην αναμειχθώ. Τα πολλά καρπούζια στην ίδια μασχάλη δεν τα κουβαλάς με ευκολία. Εκτός … Εκτός κι αν βρεθεί κάτι εξαιρετικό. Κάτι στο οποίο δεν έχεις δικαίωμα να πεις όχι. Το πρώτο τηλεφώνημα ήταν το καθοριστικό.

Η μπάσα φωνή του Στ. Μιχαηλίδη δεν είναι, η αλήθεια, ο καλύτερος προπομπός των σκέψεων του. Στην με άνεση χρόνου συνάντηση μας όμως συνάντησα το διαφορετικό. Η προίκα του Στ. Μιχαηλίδη να κινείται με την ίδια ευκολία στον πεζόδρομο της Βενιζέλου και τα σαλόνια του εφοπλιστικού Χιώτικου λόμπι, να σφίγγει με την ίδια άνεση το χέρι του εμπόρου και του ναυτικού με το χέρι του Χιώτη πλοιοκτήτη έχει ψήσει στη σκέψη του ένα ολοκληρωμένο σχέδιο κοινής, διαστρωματικής αποδοχής για τον τόπο μας. Εκεί μέχρι σήμερα σκοντάφταμε. Όλοι θέλουν το καλό του νησιού μας. Ο καθένας όμως με τον τρόπο του. Ακούω από παιδί μια υποβόσκουσα σύγκρουση των επιδιώξεων των τάξεων του νησιού. Βάσιμη ή μη, πολλές φορές στοίχειωσε τις καθοριστικές αποφάσεις για τη Χίο.

Ο Στ. Μιχαηλίδης έχει πετύχει να συγκεράσει τις ταξικές επιθυμίες, να προσδιορίσει την περίφημη έννοια της ανάπτυξης. Τον ακούς να περιγράφει πως θα ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας, να εντοπίζει τα δυνατά χαρτιά του νησιού και να εξισορροπεί μεταξύ της δύναμης της θάλασσας, της εκτίμησης της πρωτογενούς παραγωγής, της πίστης στην ανάδειξη του τουριστικού κλάδου, της καινοτομίας και της εκπαίδευσης.

Τον αδικούν οι όροι του πολιτικού συστήματος. Άπλετο χρόνο στον έναν να προσεγγίσει το πολιτικό ακροατήριο, απελπιστικά στενά όρια στους υπόλοιπους. Μόνο που ο Σταύρος δεν είναι σημερινός, προεκλογικός. Βγαλμένος από τα σπλάχνα της χιακής κοινωνίας είχε το θάρρος της διατύπωσης άποψης ακόμα κι όταν τιμούσε τα λιμενικά του γαλόνια. Είναι ένας άνθρωπος με «καθαρό» πρόσωπο και το κίνητρο του δεν είναι άλλο παρά η ανιδιοτελή αγάπη του για τον τόπο που γεννήθηκε, μεγάλωσε, πρόκοψε και επέλεξε να υπηρετήσει. Η εκτίμηση που απολαμβάνει δεν είναι άλλωστε τυχαία. Είναι προϊόν της πολυετούς διαδρομής και προσφοράς του στον τόπο μας.

Στην κάλπη της Κυριακής η ΝΔ διαφαίνεται ότι θα σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Η Χίος έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ μια κατασταλαγμένη άποψη για το μέλλον της. Έχει ανάγκη την άποψη του Στ. Μιχαηλίδη, με τη σιγουριά ότι θα εκφράσει την κοινή συνισταμένη των διαφορετικών ταξικών απόψεων του νησιού. Θα είναι αρκετή η εκτίμηση που απολαμβάνει από τους συμπολίτες μας για να τον φέρει στην πρώτη θέση σε σταυρούς προτίμησης;

Θα δώσει ο χιακός λαός την ευκαιρία σε έναν άνθρωπο ζυμωμένο στην κοινωνία του να τον εκπροσωπήσει στη Βουλή; Θα επιλέξει να έχει έναν Βουλευτή της ΝΔ στη Χίο ή έναν Βουλευτή της Χίου στη ΝΔ;

Η απάντηση θα δοθεί την 7η Ιουλίου

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ