31.5.2013 11:26

Το Σπίτι της Μαρίας

Στους κρίκους της χρυσής αλυσίδας ευποιίας της οικογένειας του Καπετάν Παναγιώτη Τσάκου προστέθηκε κι άλλος ένας με το όνομα «Σπίτι της Μαρίας».

Η Μαρία Τσάκου, μοναχοκόρη του καρδαμύλιου ευπατρίδη καπετάν Παναγιώτη, πέταξε «σ’ όμορφους κόσμους γαλανούς, αγγελικά πλασμένους», στα δώματα τα ουράνια, κι άφησε το σπίτι της στη γη, μαζί με τα οράματά της.

Τα οράματά της υπέροχα, φιλάνθρωπα, οράματα αγάπης, και ευποιίας.

Και τώρα οι καλοί γονείς τα κάνουν πραγματικότητα.

Το «Σπίτι της Μαρίας», μια ζεστή φωλιά, μια κυψέλη εργασίας, παιδείας, πνευματικής και σωματικής άσκησης και σφυρηλάτησης ήθους.

Εικοσιπέντε γυμνασιόπαιδες θα μένουν εκεί, θα σιτίζονται, θα μελετούν, θα ασκούνται, θα αναπτύσσουν ευγενή άμιλλα να αριστεύουν και να διαπρέπουν, να γίνονται λαμπροί επιστήμονες, άριστοι κοινωνικοί εργάτες, που θα τιμούν τον τόπο τους, με δαπάνες του καπετάν Παναγιώτη Τσάκου, με υποτροφίες, με συμπαράσταση.

Αλήθεια τι ωραιότερη κίνηση και πράξη απ’ αυτήν; Η καλύτερη πνευματική επένδυση, που θα κάνει την ψυχή της αείμνηστης Μαρίας να χαίρεται και να αγάλλεται στους Ουρανούς: «Μακάριοι οι ελεήμονες, ότι αυτοί ελεηθήσονται».

Ας μας επιτρέψει η οικογένεια του Καπετάνιου να τη συγχαρούμε για άλλη μια φορά και να ευχηθούμε ολόψυχα να είναι πάντα άξια να «προΐσταται καλών έργων, για έτη πολλά.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ