16.10.2019 16:35

Σκοπιμότητες που ξεσηκώνουν

Παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες το θέμα που αφορά τον χέρσο χώρο που προέκυψε από την κατεδάφιση του κτηρίου που στέγαζε πριν χρόνια την πιτσαρία «Λύκος».

Αν έχουν βάση τα δημοσιεύματα η κτηματική απειλεί ή έχει επιβάλει πρόστιμο στον δήμο Χίου διότι δεν έχει αποκαταστήσει αυτό το χέρσο (πως δεν ξέρω) στην προτέρα κατάσταση;

Εικάζω ότι η προτέρα κατάσταση θα είναι το «ξεμπάζωμα» του σχηματισμένου εδώ και (50-60 ;) χρόνια οικοπέδου που σήμερα χρησιμοποιείται όπως τα μπαζωμένα στον ΝΟΧ για στάθμευση.

Ένεκα του «απειλούμενου» προστίμου οι υπηρεσίες του Δήμου αύριο σπεύδουν να συρματοπλέξουν τον εν λόγω χώρο ώστε να μην σταθμεύουν οι Χιώτες ή οι ξένοι επισκέπτες του εγγύς ξενοδοχείου.

Δεν έχω αντίρρηση να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου για πρόστιμα και τακτοποίηση των αυθαιρεσιών στον αιγιαλό. Ας αρχίσουμε λοιπόν να καταγράφουμε τα μπαζώματα στον αιγιαλό και την παραλία από την Δασκαλόπετρα μέχρι τον κάβο των Νενήτων.

Λιμάνια και λιμανάκια, μπάζωμα ΝΟΧ, βιολογικός, ΔΕΗ και βάλε …… !!!!

Συστήνω στους άφωνους και άλαλους για την περίπτωση «κυβερνήτες» της Χίου (πλην για ψήλου πήδημα επιστολογράφους) να αφήσουν τις γελοιότητες.

Και οι πέτρες καταλαβαίνουν τις μικρόψυχες μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Να ανασκουμπωθούν και να ρυθμίσουν τα χρόνια σοβαρά προβλήματα του τόπου κι όχι να δημιουργούν προβλήματα στους ελαχιστότατους επιχειρηματίες.

Ο «Φεγγουδάκης» δεν είναι κύριος του χώρου ούτε η γειτονική επιχείρηση αποκλειστικός χρήστης, εμείς όλοι είμαστε όποτε έχουμε μια δουλειά στο απέναντι ξενοδοχείο, τα άλλα κοντινά καταστήματα ή για να περπατήσουμε στον παραλιακό.

Αντί προσκόμματα συμπαρασταθείτε στους μετρημένους στα δάχτυλα συμπατριώτες επιχειρηματίες που επιμένουν χιώτικα μην τα παρατήσουν και αυτοί απηυδισμένοι.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ