20.6.2012 10:49

Σκέψεις για το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών

 
Οι εκλογές της 17-6-2012 τέλειωσαν αλλά το σκηνικό που δημιουργήθηκε κάθε άλλο αντικατοπτρίζει την πραγματική επιθυμία και το αληθινό, ελεύθερο φρόνιμα του Ελληνικού λαού.
 Απόδειξη είναι το ποσοστό των ψηφοφόρων που ψηφίσαν διαφορετικό κόμμα από αυτό που ήθελαν. Στην αναφορά του exit poll λίγο πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων,
το ποσοστό των ψηφοφόρων που ψηφίσαν διαφορετικό κόμμα από αυτό που ήθελαν πραγματικά, είναι περισσότερο από 50%.
Την ΝΔ την ψηφίσαν σε περισσότερο ποσοστό πολίτες άνω των 50.
Αυτά δείχνουν το πόσο εγκλωβισμένος και πανικοβλημένος είναι  ο Ελληνικός λαός.
 Ένας λαός που φοβάται δεν μπορεί να σκεφτεί καθαρά, ελευθέρα και δημιουργικά.
Δυστυχώς το μήνυμα που δίνουμε στον κόσμο που με κομμένη την ανάσα περίμενε να δει από την Ελλάδα πως θα αντιδρούσε, είναι μήνυμα θυμού, φόβου και συντηρητισμού.
 Ένα θυμό που προσπαθούμε να τον εκφράσουμε μέσα από την Χρυσή Αυγή,
 ένα  φόβο και συντηρητισμό  που τον εκφράζουμε μέσα από την ΝΔ,
και ένα πισωγύρισμα στην εξουσία που περιφρόνησε τις αντιδράσεις του λαού και μας έφερε σε αυτή την εγκλωβισμένη κατάσταση με το ΠΑΣΟΚ.
 Στις προεκλογικές συζητήσεις φαινόταν καθαρά πόσο οι άνθρωποι που έχουν χρήματα σκάφτονται ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς αυτά και αυτοί που δεν έχουν χρήματα σκάφτονται ότι πολλά μπορούν να κάνουν και χωρίς αυτά.
  Αν δούμε το πόσο μεγάλο ποσοστό είχαμε σε αντιμνημονιακές δυνάμεις, φαίνετε ότι οι περισσότεροι Έλληνες θέλουν την ελευθερία τους να αυτοδιαχειριστούν τον τόπο τους έστω και με λιγότερα χρήματα.
 Η ιστορία θα δείξει τι θα ήταν το καλύτερο. Αυτό όμως που βλέπω εγώ  αρκετά καθαρά στο παρόν είναι ότι:
 
·         Με τον δικομματισμό υπονομεύουμε την δημοκρατία μας.
·         Με τον φόβο υπονομεύουμε ότι θα μπορούσαμε να κερδίσουμε.
·         Με την αδιαφορία υπονομεύουμε το μέλλον των παιδιών μας.
·         Βάζοντας στη άκρη τα ανθρώπινα δικαιώματα, χάνουμε την ανθρωπιά μας.
 
 Εμείς σαν Οικολόγοι Πράσινοι θα προχωρήσουμε όπως αισθανόμαστε ότι είναι το σωστό για τον τόπο μας, με σεβασμό και συνέπεια όπως είπε και η Ιωάννα Κοντούλη:
 
 «Θα συνεχίσουμε στην κοινωνία, στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και στην τοπική αυτοδιοίκηση να προτείνουμε, να δημιουργούμε, να ελέγχουμε!
Θα συνεχίσουμε να διαδίδουμε τις πράσινες ιδέες.
 Με υπομονή και επιμονή θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες όπου υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν και περιβάλλον που καταστρέφεται».

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ