31.7.2017 14:17

Σεβόμαστε τις προσπάθειες των υπηρεσιακών κι επιδιώκουμε αρμονική συνεργασία με τους ιδιώτες

.

Κύριε Γεωργούλη,

Διάβασα το άρθρο σας σχετικά με την Ανακύκλωση και τη συνεργασία του Δήμου Χίου με ιδιώτες. Έχοντας αδράξει την ευκαιρία της ερώτησης που μου τέθηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την παράθεση στατιστικών στοιχείων για την πορεία της ανακύκλωσης στο Δήμο, τον τελευταίο χρόνο, ήθελα να σας πω ότι δεν αντιληφθήκατε το σκεπτικό και την ουσία των λεγομένων μου.

Κύριε Γεωργούλη,

Η δημοτική αρχή δεν έχει κανένα πρόβλημα στο να συνεργαστεί με τους «συντελεστές της ιδιωτικής οικονομίας» - κατά τον δικό σας σχολιασμό - αρκεί αυτοί να είναι συνεπείς προς τις συμβατικές τους υποχρεώσεις και να μην δημιουργούν περαιτέρω ζητήματα για την εύρυθμη λειτουργία στον τομέα της Ανακύκλωσης. Εμείς σεβόμαστε τις προσπάθειες και την εργασία των υπηρεσιακών παραγόντων και παράλληλα επιζητούμε και επιδιώκουμε την αρμονική συνεργασία με οποιονδήποτε τρίτο έχει συνάψει συμφωνητικό συνεργασίας με το Δήμο.

Είναι, ηλίου φαεινότερο ότι καμία σχέση με τα ανωτέρω έχουν όσα εσείς επικαλείστε στο σημερινό δημοσίευμά σας, επιχειρώντας να παρουσιάσετε στο ευρύ κοινό μία δήθεν σύγχυση μεταξύ Δήμου και ιδιώτη. Εάν είχατε φροντίσει να κάνετε σχετικό ρεπορτάζ θα είχατε διαπιστώσει ότι συμβατικές υποχρεώσεις του ιδιώτη δεν έχουν τηρηθεί (π.χ. ανακομιδή γυαλιού).

Κλείνοντας, για μία ακόμη φορά θέλω να τονίσω ότι εδώ και αρκετό καιρό οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου ήρθαν στο γραφείο μου και ενημερώθηκαν με κάθε λεπτομέρεια για τη λειτουργία της ανακύκλωσης, εκτός από την παράταξη του Δημοτικού Συμβούλου που έθεσε το θέμα και που μόλις εμείς ήμασταν έτοιμοι να ανακοινώσουμε τα στοιχεία που ζήτησε η ίδια δεν δέχθηκε την ενημέρωση επιζητώντας την  παρουσία της ιδιωτικής εταιρείας με την οποία ο Δήμος συνεργάζεται. Αυτό μας έβαλε σε σκέψεις για το εάν και κατά πόσο κάποιοι αποδέχονται ή όχι τα στοιχεία που η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου χορήγησε.

Στο πλαίσιο αυτό κινήθηκε η τοποθέτησή μου και όχι σε όσα εσείς επικαλείσθε.

Με τιμή.

 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ