30.9.2013 7:28

Σαμαράς ή τανκς;Ένα πρώτο σχόλιο και μια δεύτερη ανάγνωση

Σαμαράς ή τανκς θα είναι το δίλημμα που ανοιχτά ή φανερά ετοιμάζονται να θέσουν στις εκλογές, που απ΄ότι φαίνεται προετοιμάζουν και αργά ή γρήγορα θα γίνουν για  όλα τα ζητήματα της πολιτικής αντζέντας ,αλλά με φόντο τη ‘’Χρυσαυγιάδα’’,με ότι αυτό συνεπάγεται και παρά τα αντιθέτου λεγόμενα αυτή την ώρα από τη μνημονιακή συγκυβέρνηση.

Το 2013 μπορεί να μην προσομοιάζει πολιτικά με το 1974,αλλά τα συντηρητικά κοινωνικά αντανακλαστικά που αντικειμενικά προκαλεί ο φόβος κι ο τρόμος ως πολιτική στάση και συμπεριφορά  δεν θα πρέπει να αγνοούνται , για να την προχωρήσουμε και λίγο παρακάτω την  ιστορία που βλέπουμε να εξελίσσεται μετά την δολοφονία του αντιφασίστα αγωνιστή μουσικού  Παύλου Φύσσα, που έγινε  πριν λίγες μέρες και χωρίς καμιά προφύλαξη από Χρυσαυγίτη.

Να μη γίνουν οι σημερινές συλλήψεις της ηγετικής ομάδας της Χ.Α (που είναι σίγουρα μια πρώτη νίκη του αντιφασιστικού κινήματος, αλλά που την πρωτοβουλία αυτή τη στιγμή την έχουν οι συστημικοί κύκλοι που όλο αυτό το διάστημα την χρησιμοποιούσαν ως ‘’μπαμπούλα’’ τους ,ενάντια στον μετανάστη αρχικά,  τον μαχόμενο νεολαίο, το συνειδητοποιημένο εργάτη και τον ριζοσπάστη συνδικαλιστή στη συνέχεια, κι ας μη μας διαφεύγουν καθόλου αυτά ,ενώ θα 'πρεπε να τις είχαν κάνει,  αν ήταν στοιχειωδώς πολιτικά σοβαροί και καθαροί καιρό τώρα ) πλυντήριο για αυτούς που την εξέθρεψαν, την ανέχθηκαν και μας μαυρίσαν τη ζωή όλα αυτά τα χρόνια.

Συμπαραταγμένη Αριστερά παντού-γιατί όχι και εκλογικά ;-μαζί με το λαό μπροστά και κοινή μαζική δράση όλων των δυνάμεων της θα πρέπει να είναι η απάντησή στην ''θεωρία των δυο άκρων'' ,που θα αναζωπυρωθεί το επόμενο διάστημα ,επιχειρώντας να βάλει στο γύψο ως εξτρεμισμό κάθε πραγματική αριστερή αντίληψη και σε καραντίνα κάθε ριζοσπαστική κινηματική δράση ενάντια στη μνημονιακή συγκυβένηση  Σαμαρά-Βενιζέλου, τρόικας και κεφαλαίου. Η ηγεσία της ΧΑ μπορεί να πάει για κάποια χρόνια στον Κορυδαλλό αλλά τα αίτια και οι υπεύθυνοι που εκθρέφουν τον φασισμό είναι ακόμα εδώ! Τέλος ας μην ξεχνάμε κι αυτό που τόσο δηκτικά ειπώθηκε αυτές τις μέρες, ότι και τον Παπαδόπουλο ο Ιωαννίδης τον συνέλαβε…

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ