16.5.2012 10:45

Πτώχευση ή ΟΧΙ Ανεμογεννήτριες ΝΑΙ ή ΟΧΙ

Τα παρακάτω τα είπα την ημέρα των πρόσφατων εκλογών (πρωινή ώρα) σε προβεβλημένο στέλεχος του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ. Τα διατυπώνω σήμερα και δημόσια:
-Θα εκπλαγώ αν, στο προσεχές μέλλον, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πάρει τη θέση του παλαιού ΠΑΣΟΚ και αν ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποδειχθεί νέος Ανδρέας Παπανδρέου σε νέα βεβαίως “έκδοση” αλλά υπό δυσμενείς συνθήκες.
Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ακούγοντάς με, γέλασε καλοκάγαθα και εμφανώς ικανοποιημένο από την πρόβλεψή μου, με ρώτησε αν, όντως, πιστεύω αυτά που λέω. Απάντησα καταφατικά τονίζοντας ότι θα εκπλαγώ διπλά αν, ο Αλέξης Τσίπρας, αποδειχθεί πολύ διαφορετικός από τον Ανδρέα Παπανδρέου όχι μόνο ως προς τη ρητορική δεινότητα αλλά και ως προς τη σταθερότητα των όποιων διακηρύξεων και επαγγελιών.
Εξήγησα ότι, κατά την ταπεινή μου γνώμη, όσο ο Ανδρέας έδιωξε «τις Αμερικάνικες βάσεις του θανάτου» και όσο μας έβγαλε από την «ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ που ήταν το ίδιο συνδικάτο», άλλο τόσο και ο Αλέξης Τσίπρας θα τολμήσει να καταγγείλει το Μνημόνιο και να μας βγάλει από το Ευρώ και την Ευρωπαϊκή 'Ένωση όπως ακούγεται και φοβούνται πολλοί.
Αν τελικά βρεθούμε εκτός Ευρώ και Ε.Ε. θα φύγουμε αναγκαστικά μόνοι μας. Θα μας ανοίξουν την πόρτα της εξόδου «με το γάντι» οι φίλοι μας της Ευρώπης που ασφαλώς έχουν σπουδαιότερα μακροχρόνια συμφέροντα να διασφαλίσουν σε σχέση με το «ντάντεμα» της προβληματικής Ελλάδας.
Αν τελικά επιστρέψουμε στη δραχμή, θα οφείλεται επίσης στις μεθοδεύσεις (κρυφές και φανερές) μέρους του ΟΛΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (επιχειρηματικού, πολιτικού, Μ.Μ.Ε.) που δείχνει να επιθυμεί την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα προφανώς γιατί αυτό τους συμφέρει.
Φυσικό λοιπόν είναι, να συνεχίσουμε όλοι οι απλοί πολίτες, να μαδάμε μοιρολατρικά τη μαργαρίτα προσπαθώντας αγωνιωδώς να μαντέψουμε αν θα πτωχεύσουμε ή όχι.
Προσωπικά -όπως οι περισσότεροι- εκτιμώ ότι όσο μπορεί να συμβεί το πρώτο, άλλο τόσο μπορεί τελικά να εξασφαλισθεί με θυσίες το δεύτερο.
'Άρα καλού κακού, ας προσαρμόζουμε σταδιακά τη σκέψη και συμπεριφορά μας τόσο στο ένα ενδεχόμενο όσο και στο άλλο. Αν όντως πτωχεύσουμε, το κύριο πρόβλημα πιθανά θα το έχουν οι νέες γενιές. Εμείς οι μεγαλύτεροι, στα παιδικά μας χρόνια διαβάσαμε υπό το αμυδρό φως της λάμπας πετρελαίου, κουβαλήσαμε με τη στάμνα νερό από μακρινές πηγές, τραφήκαμε λιτά και φτωχικά, πλυθήκαμε με πράσινο σαπούνι σε τσίγκινα σκαφίδια, αλέσαμε καφέ και ρεβύθια στον μπρούτζινο χειρόμυλο, κάναμε ποδαράτα τις διαδρομές προς τα Σχολεία μας, πηγαίναμε στη Χώρα με τα αργοκίνητα λεωφορεία επί χωμάτινων δρόμων, κάναμε ιδιότυπες “διακοπές” στα κελιά της Αγίας Μαρκέλλας και των Αγίων Αναργύρων Λαγκάδας!!
'Άρα;  Άρα λέω με το φτωχό μου μυαλό, εμείς οι μεγάλοι, με λιγοστό φαγητό (που θα ρίξει κιλά, ζάχαρα και χοληστερίνες), με ηλεκτροδότηση εκ περιτροπής και κατά διαστήματα, θα την «περάσουμε». Μόνο σοβαρό πρόβλημα για μας θα είναι η ύπαρξη ή όχι των χαπιών μας.
Αν κάποια απ' αυτά μας λείψουν, οι παπάδες και οι νεκροθάφτες θα κάνουν υπερωρίες....
Και ενώ ο Ελληνικός Λαός ζει μ' αυτή την αγωνία, ενώ η Πατρίδα κινδυνεύει πραγματικά, κάποιοι στη Χίο κονταροχτυπιούνται μεταξύ τους για το αν πρέπει να μπουν ανεμογεννήτριες στα βουνά μας!!
Ακούγονται και γράφοντα ΑΠΙΘΑΝΑ πράγματα. Βέβαια η διατύπωση γνώμης και άποψης είναι ατομικό και συλλογικό δικαίωμα κατοχυρωμένο.
Ως τέτοιο γίνεται-πρέπει να γίνεται-,πλήρως σεβαστό. Απαράδεκτο είναι να προσπαθούν κάποιοι να επιβάλουν την άποψή τους ετσιθελικά με πολιτικό και ιδεολογικό τσαμπουκά. Επιζητούν φανερά και απροκάλυπτα την απόλυτη επικράτησή τους-επιδιώκοντας την πολιτική ηρωοποίηση- με δήθεν «ισχυρά»  επιχειρήματα κατά των ανεμογεννητριών. Ποια επιχειρήματα;
-Οι ανεμογεννήτριες χαλούν αισθητικά το περιβάλλον...
-Αν μπουν θα κινδυνεύσουν νυχτερίδες, πεταλούδες, πουλιά ίσως και οι σαλιάκοι...
-Απ' αυτήν την επένδυση επιδιώκονται κέρδη από 'Έλληνες και ξένους κερδοσκόπους...
Υπάρχει όμως και άλλο «συντριπτικό» επιχείρημα:
-'Όσοι θέλουν τις ανεμογεννήτριες (κρίνοντας ότι είναι χρήσιμες και φιλικές προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον) είναι όργανα, υπηρέτες και τσιράκια των μεγάλων συμφερόντων που πιθανά μάλιστα  τους “λαδώνουν”!!
Επιχείρημα όντως συγκλονιστικό. Μόνο που δίνει το δικαίωμα να σκεφθεί κανείς ότι, κάποιοι απ' αυτούς που το διατυπώνουν, κατά την ίδια λογική, θα μπορούσαν να είναι όργανα, υπηρέτες και τσιράκια αντίθετων συμφερόντων που τους «λαδώνουν» για να φρενάρουν τις ήπιες, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Άραγε συμβαίνει κάτι τέτοιο;
Άραγε πετρελαιάδες που διακινούν το πετρέλαιο ανά την Ελλάδα, και ασφαλώς θα ζημιωθούν όσο αυξάνονται οι ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά, θα μπορούσαν να κινούν τα νήματα των αντιδράσεων;
- «Είναι πολλά τα λεφτά 'Άρη» όπως θα έλεγε η γνωστή κινηματογραφική ατάκα. Υπάρχει αντίρρηση ή αμφιβολία;

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ