24.3.2014 19:20

Το ψωμί, το λάδι και το γάλα των Ελλήνων

          Αυτά είναι ως γνωστόν τα τρία βασικά εδέσματα (ο οίνος δεν είναι απαραίτητος) που μπορούν να τους κρατήσουν στην ζωή  η επάρκεια των οποίων  αμφισβητείται  τώρα που ήρθε η οικονομική κρίση στη χώρα τους.  Όσοι ντόπιοι μαζί με τους ξένους  καταβάλουν φιλότιμες προσπάθειες  να ‘’νοικοκυρέψουν’’ αυτόν τον ‘’ρέμπελο’’ λαό χρησιμοποιούν την νεοφιλελεύθερη κοσμοθεωρία και μιλούν για τον  ελεύθερο ανταγωνισμό. Ο λαός πάλι λέει ότι στον ελεύθερο ανταγωνισμό το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρότερο με αποτέλεσμα να έχουμε ολίγους  οικονομικούς κολοσσούς  που τρώνε όλο το ψωμί το λάδι και το γάλα και αφήνουν μόνο ρύζι για τους υπόλοιπους. 

             Ανταγωνιζόμενο το Ελληνικό π.χ. γάλα θα στερέψει αφού θα υποστεί τον Ολλανδικό ανταγωνισμό, ανάλογη θα είναι η τύχη και πολλών άλλων αγροτικών και βιομηχανικών προϊόντων. Την παραγωγή και την διάθεση κάθε προϊόντος επιδιώκουν να αναλάβουν δια του νοικοκυρέματος  οι δανειστές ‘’για το καλό μας’’.   Έτσι το ψωμί θα το εισάγουμε μελλοντικά, το  λάδι θα το νοθεύουμε με σαπόλαδα για να πέσει η τιμή του και να γίνει ανταγωνιστικό και το γάλα της ημέρας θα το ονομάσουμε επτά ημερών για να φθάνει έγκαιρα από την Ολλανδία  Οι Έλληνες θα συμμετέχουν μόνο στην κατανάλωση των εισαγόμενων αφού λόγω του ανταγωνισμού δεν θα παράγονται ντόπια.    Μετά τον βρόγχο των δανείων που οι Έλληνες τους έδωσαν την ευκαιρία να τους  περάσουν στον λαιμό, θα ακολουθήσει ο βρόγχος των άνευ όρων επενδύσεων αφού πρώτα Ασιατοποιηθούν οι μισθοί, και ο βρόγχος της μηδενικής παραγωγής Ελληνικών αγαθών, δηλαδή πλήρης εξαθλίωση και πλήρης υποτέλεια.

             Το ‘’νοικοκύρεμα’’ αυτό χρειάζεται μια δεύτερη τετραετία και επειδή ο λαός  είναι αχάριστος και θα τους καταψηφίσει, ‘’παλιά μας τέχνη κόσκινο’’.  Χαλαρώνουν όπως γινόταν ανέκαθεν προεκλογικά  τα μέτρα, δίνουν τα ψίχουλα και  βάζουν λαδάκι στο καντήλι της ελπίδας για να επανέλθουν μετά τις εκλογές δριμύτεροι.  Προχθές διάβαζα Μακρυγιάννη για να θυμηθώ ότι ΠΑΝΤΑ η Ευρώπη ήταν επιζήμια για την Ελλάδα, διαπιστώνω όμως ότι τώρα γίνεται και επικίνδυνη.  Είναι εθνική ανάγκη όχι μόνο να προστατεύσουν οι Έλληνες την όποια παραγωγή από τον ανταγωνισμό αλλά και να την ενισχύσουν και να την πολλαπλασιάσουν.  Είναι καιρός να σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις της συναίνεσης  και να γίνουν οι Έλληνες αυτάρκεις στα βασικά αγαθά, γιατί αυτό είναι ένα από τα όπλα που προασπίζει την Ελευθερία τους με ότι αυτή συνεπάγεται. 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ