8.4.2023 10:36

Ψηφοδέλτιο...υπερδομής

Εμφανής ήταν χθες η προσπάθεια του κ. Μηταράκη σε όλη την διάρκεια της συνέντευξης για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της ΝΔ να παρουσιάσει αφενός ως αναγκαία και επιτυχημένη την τετραετή πολιτική του στη διαχείριση του μεταναστευτικού αφετέρου να δημιουργήσει συνυπεύθυνους στην αποτυχημένη διαχείριση του. 

Καμιά συγγνώμη για το αιματοκύλισμα της Χίου από τα ΜΑΤ που έστειλε τον Φεβρουάριο του 2020 να μας «συνετίσει», καμιά συγγνώμη για το ότι επί τέσσερα χρόνια κρατά σε αναστάτωση το νησί που τον τίμησε με το βουλευτικό αξίωμα επιμένοντας εμμονικά, ακόμα και σήμερα, στη δημιουργία φαραωνικής δομής υποδοχής και φιλοξενίας παράτυπων μεταναστών ρίχνοντας ανέντιμα την ευθύνη της ανικανότητάς του στη Χιώτικη κοινωνία και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Επαίρεται για την μείωση των μεταναστευτικών ροών ως επιτυχία του. Όλοι γνωρίζουν την πραγματικότητα. Όλοι αντιλαμβάνονται την πολιτική της Τουρκίας στην εκμετάλλευση των μεταναστευτικών ροών, όλοι γνωρίζουν την καθοριστική συμβολή του Λιμενικού και του Ελληνικού Στρατού στη φύλαξη των συνόρων…

 Όπως επίσης και όλοι γνωρίζουν καλά -και το έχουν βιώσει δραματικά- ότι τις δύο φορές που ο κ. Μηταράκης ενεπλάκη προσωπικά, μέχρι να τον αποσύρουν, στη διαχείριση του προβλήματος, ξεσήκωσε θύελλα που ακόμα δεν έχει - ούτε πρόκειται- να καταλαγιάσει. Η πρώτη ήταν εδώ στον τόπο μας όταν αποβίβασε τις ορδές των ΜΑΤ και η δεύτερη στην Ορεστιάδα τον Φεβρουάριο του 2021 αναγκάζοντας χιλιάδες Εβρίτες να απαιτούν την απομάκρυνσή του. https://anazitiseis.gr/thermi-ypodochi-mitaraki-ston-evro-vids/

Αν στα τέσσερα χρόνια της υπουργικής του θητείας είχε αφιερώσει χρόνο και προσπάθεια στο να δημιουργήσει συμμαχίες στην Ε.Ε. για την αλλαγή του «Δουβλίνο II» ανάλογη της εμμονής του για την κατασκευή υπερδομών, τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα για τα ακριτικά μας νησιά.

Σε ένα τομέα είναι αναντικατάστατος, στην συμβασιοποίηση κονδυλίων. 

Δυστυχώς ο κ. Μηταράκης απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι αμετανόητος. Επιχειρεί να μας διαχειριστεί ως ποίμνιο. Στις 21 Μαΐου θα αντιληφθεί τη λάθος εκτίμησή του για τους Χιώτες. 

Στη χθεσινή συνέντευξη δικαίωσε την απόφασή μου να διαχωρίσω την θέση μου από ό, τι εκείνος εκπροσωπεί.

Σταύρος Γ. Μιχαηλίδης

Υποναύαρχος (ε.α) Λ.Σ.

Υποψήφιος Βουλευτής Χίου

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ