20.6.2013 15:16

Πρώτο τραπέζι στα σουβλάκια

Τα αποτελέσματα της διαδικασίας εκλογής συνέδρων για το 9ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας πέρασαν λιγάκι στο ντούκου, για να χρησιμοποιήσουμε την καθομιλουμένη. Αν δεν το αντιληφθήκατε καλά, μόλις 135 άτομα ανέβηκαν τα σκαλιά της Ομήρου για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής.

Να φταίνει οι σκάλες; Μάλλον δύσκολο, αν θυμηθούμε ότι μέχρι και πριν λίγα χρόνια ο ίδιος χώρος γέμιζε ασφυκτικά από κομματική πελατεία που πλέον αποτελεί είδος προς εξαφάνιση.

Εκ φύσεως υποκύπτω όμως στις συγκρίσεις. Μια εβδομάδα πριν τη διαδικασία που πραγματοποιήθηκε στην τοπική ΝΟΔΕ ή ίδια διαδικασία έγινε στο ΠΑΣΟΚ.

527 γενναίοι υποστηρικτές του Ευάγγελου βρέθηκαν στις κάλπες για να στηρίξουν το δικό τους χώρο (πρώην σοσιαλιστικό) ενισχύωντας την πεποίθηση των οργανωτών ότι αν και φθαρμένο και από ποσοστά ξεχασμένο, το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και στη Χίο είναι και μάλλον… αθάνατο.

Παράλληλα με τις παραπάνω διεργασίες, ο ΣΥΡΙΖΑ είδε επίσης με απόλυτα θετικό μάτι την προσέλευση στελεχών για τις προσυνεδριακές διαδικασίες που έχουν ξεκινήσει. Μάλιστα ο Μιχ. Σφυράκης (γραμματέας θαρρώ γιατί στο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζουν αστραπιαία) δεν έκρυψε για πρώτη φορά την ικανοποίησή του για την προσέλευση.

Τι όμως συνέβη στη Νέα Δημοκρατία και οι κομματικοί παράγοντες έριξαν μαύρη πέτρα;  Ποιος άνεμος τους σκόρπισε  και δεν αντέχουν ούτε κάτω από την πόρτα του κόμματος να περνάνε; Τι τους έφταιξε; Η ώρα; Η μέρα; Η έλλειψη air condition στο χώρο συνάθροισης; Από απαντήσεις άλλο τίποτα!

Η ουσία αγαπητοί αναγνώστες είναι ότι ήγγικεν η ώρα της καταμέτρησης των «θυμάτων» μιας πολιτικής που είχε απώλειες. Αργά ή γρήγορα οι χειροκροτητές θα στέρευαν. Οι ευνοημένοι επί χρόνια (γιατί ευνοημένοι σε τέτοιους χώρους υπάρχουν)  και μόνο στην οσμή της κοινωνικής αντίδρασης, θα λάκιζαν.

Ωστόσο, αποτολμώ μια παρατήρηση.

Το ΠΑΣΟΚ μετά την  πανωλεθρία των εκλογών από την οποία είναι προφανές ότι θα κάνει καιρό να συνέλθει, προσπαθεί να πετύχει την αυτοκριτική του. Να πείσει ότι αλλάζει, ότι αφουγκράστηκε, ότι αντιλήφθηκε τα καμπάνάκια που του πέταξε στο κεφάλι η κοινωνία γιατί τόσα χρόνια δεν τα άκουγε που χτυπούσαν διόλου χαρμόσυνα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, δίκαια ανασυντάσσεται, δυναμώνει από την πρωτοφανή αποδοχή και συνετά επιχειρεί βήμα προς βήμα την πορεία προς την διακυβέρνηση.

Αντίθετα λοιπόν από όσα έπραξαν οι κομματικοί αντίπαλοι, η Ν.Δ. επεδίωξε τον πλήρη απομονωτισμό. Τον συγκεντρωτισμό. Την διατήρηση απόστασης ασφαλείας από τα κοινωνικά δρώμενα.

Περιχαρακώθηκε σε μια πολιτική που είναι αδύνατον για την πλειοψηφία των στελεχών της να την υποστηρίξει, διότι δεν την αποδέχεται, όσο επιβεβλημένη κι αν φαντάζει.

Πως να βγει να μιλήσει το απλό στέλεχος για αναγκαιότητα διατήρησης της χώρας στην Ευρωζώνη, όταν το κοινό στο οποίο απευθύνεται έχει υποστεί μείωση σύνταξης ή μισθού σε τέτοιο βαθμό τραγική που δεν χαμπαριάζει τίποτα;

Η Ν.Δ. άφησε ανεκπαίδευτο το κομματικό προσωπικό της στην πιο κρίσιμη μάχη που δόθηκε ποτέ, το σχέδιο επίθεσης της οποίας γνώριζαν ελάχιστοι.

Τους άφησε έρμαια και τώρα τους ζητά να ξαναμπούν στην πρώτη γραμμή.

Δεν ξέρω πόσοι εθελοντές υπάρχουν. Μου φαίνεται όμως ότι με 135 «στρατιώτες» δεν πας σε μάχη… Πας σε ταβέρνα για σουβλάκια…

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ