10.2.2014 12:38

Το πρώτο πεντάμηνο (Ιανουάριος-Μάιος) πρόγραμμα της βιβλιοθήκης Κοραή

           Παράθυρο στην ήλιο λένε ότι έγινε η βιβλιοθήκη, εξώστης λέμε εμείς, γιατί οι δραστηριότητές της καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων από τον πολιτισμό μέχρι την ψυχαγωγία την πατριδογνωσία, τα γράμματα, τις τέχνες και τις επιστήμες. Για πολλές δεκαετίες η βιβλιοθήκη ήταν μια ναρκωμένη αδρανής δύναμη γιατί ο μεταπολεμικός ευδαιμονισμός την απαξίωσε. 
           Τα χρόνια πέρασαν και η περιθωριοποίηση των ανθρώπινων αξιών   που αυτή επωάζει  οδήγησαν σε μια αδύναμη να αντισταθεί στην επέλαση της βαρβαρότητας κοινωνία.  Έτσι κυριάρχησε ο εγωκεντρισμός, έτσι χάθηκε η συλλογική σκέψη και δράση, έτσι νέες κατοχικές δυνάμεις χάλκεψαν νέα για τους Έλληνες δεσμά.  Έτσι ήρθε η εθνική και ατομική ταπείνωση και το κοινωνικό δάκρυ που βγήκε από  την πόρτα του γείτονα και τώρα μας απειλεί. 
           Ότι εθνικά και ατομικά χρήσιμο έχτισαν οι ιδέες που ανέστησε  μετά την επανάσταση του 1821, η βιβλιοθήκη, το γκρέμισε στις ημέρες μας ο ενταφιασμός των ανθρώπινων αξιών. Τώρα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να βρούμε πάλι τον πραγματικό μας εαυτό που θα μπορέσει να μας βγάλει από τα σημερινά αδιέξοδα και να προστατέψει την εθνική μας οντότητα  από τον αφανισμό.
           Κυκλοφόρησε ήδη το πεντάμηνο  πρόγραμμα εκδηλώσεων της βιβλιοθήκης με ένα πλήθος ψυχαγωγικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων γιατί στις ημέρες μας οι βιβλιοθήκες διεθνώς εξακολουθούν να παραμένουν η φρέσκια διαπροσωπική τροφή, γνώση και επικοινωνία, αντίθετα με την κονσερβοποιημένη ηλεκτρονική επικοινωνία, στη μάθηση και στη διαπροσωπική επαφή.
           Στις δραστηριότητες αυτές συμμετέχουν γνωστοί καταξιωμένοι, ικανοί  και ευυπόληπτοι συμπολίτες μας. Ας μην τους απογοητεύσουμε, ας δηλώσουμε παρόντες και εμείς. Aς προμηθευτούμε το πρόγραμμα δραστηριοτήτων. Δεν είναι ουτοπία αν πούμε ότι βιβλιοθήκη έχει της προϋποθέσεις με την αρωγή μας να γίνει παγκόσμιο πνευματικό, πολιτιστικό και ερευνητικό κέντρο και εμείς μπορούμε να κάνουμε αυτό το μεγάλο δώρο στον τόπο μας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ