12.6.2012 18:30

Πρώτη φορά

 
Την Κυριακή για πρώτη φορά στη ζωή μου πήγα σε προεκλογική συγκέντρωση. Στην Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην πλατεία Βουνακίου της Χίου. Ισως να βοηθησε και το γεγονός ότι ειμαι ναυτικός.
Όμως δε κρύβω ότι ποτέ δεν μπόρεσα να ξεπεράσω αυτή τη νοοτροπία τωνμπαλκονιών και να την δεχθώ. Πάντα την θεωρούσα αναχρονιστική και χαμηλού επιπέδου.
Πριν παω όμως άκουσα από το αρχείο μου ένα μεγαλο αριθμό προεκλογικών ομιλιών όπως, του Γεωργιου Παπανδρέου, του Κωνσταντινου Καραμανλή του Ανδρεα Παπανδρέου.
Πήγα δηλαδή διαβασμένος μια σταλιά. Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα είχε τον στόμφο μια πραγματικά ωραίας και πλούσιας φωνής. Ο λόγος του ήτανε ζεστός και δεν ενέδωσε σε κορώνες θεατρικές και αδιεξοδες κατα το έθιμο..... λόγια δηλαδή για τα λόγια λέμε για να
λέμε χωρίς να λεμε τίποτα.
Είχε παραδέχομαι άλλο ήθος. Ελπίζω αυτή η αλλαγή σελίδας να είναι και αλλαγή της πολιτικής κουλτούρας. Δηλαδή ομόνοια απέναντι στις προκλήσεις και σύνθεση απόψεων για μια επόμενη καλύτερη κοινωνική και πολιτική ισορροπία. Έτσι που η αντιπολίτευση να είναι αντιπολίτευση και όχι αντίπραξη και ο πολιτικός
λόγος να εφάπτεται των προβλημάτων της κοινωνίας , να είναι δηλαδή γνήσιος με πρόθεση να θεραπευσει και να επιλύσει Γιατί μέχρι τώρα ιδιαίτερα τα τελευταία 35 χρόνια γνήσιος πολιτικός λόγος δεν ακούστηκε από κανένα πλην εξαιρέσεων.
Mανώλης Φύσσας

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ