8.3.2013 14:19

Προς τι η έκπληξη;

Μια και μόνο συνεδρίαση του Νομικού Προσώπου του Δήμου Χίου ήταν αρκετή για να φέρει στην επιφάνεια τα τραγικά περιστατικά που έρχονται στο φως το ένα μετά το άλλο και που αποδεικνύουν ότι τελικά το πρόβλημα λειτουργίας στα όργανα που εποπτεύει ο Δήμος Χίου είναι τεράστιο και δυσεπίλυτο σε αρκετές περιπτώσεις.

Όταν ακούς για παράδειγμα ότι η Φιλαρμονική ψάχνει τα όργανά της που είχαν παραγγελθεί, αλλά χάθηκαν κάπου στην πορεία…, ότι αγοράστηκαν στολές δυο και τρεις φορές αλλά υπάρχουν μόνο 20 ή 25 και άλλα παρόμοια, ε, μάλλον δεν χρειάζεται να πας πιο βαθειά, γιατί το καταλαβαίνεις ότι το πράγμα χωλαίνει…. 

Αυτό όμως ήταν ανέκαθεν ένα από τα δεκάδες προβλήματα που κληρονομεί η μια διοίκηση στην άλλη. Επιφανειακά όλοι φροντίζουν οι οργανισμοί και οι επιτροπές να δείχνουν ότι δουλεύουν ρολόι, χωρίς προβλήματα και με τη συμμετοχή όλων. Από κάτω από το χαλάκι όμως, όσο σκαλίζεις αντιλαμβάνεσαι πόσα στρώματα σκόνης έχει κάτσει το ένα πάνω από το άλλο και πόσο μεγάλη προσπάθεια απαιτείται για να καθαρίσεις όλα αυτά τα φαινόμενα.

Δεν ξέρω αν είναι μόνο η Φιλαρμονική το πρόβλημα. Οι προμήθειες ανεξαιρέτως αποτελούσαν ανέκαθεν ένα πεδίο όπου αρκούσε ένα τιμολόγιο και μια μαρτυρία για να αποδείξεις ότι αγόρασες… τον Πύργο του Άιφελ!

Φυσικά το χειρότερο δεν ήταν αυτό. Το χειρότερο ήταν ότι υπήρχαν άνθρωποι που βεβαίωναν στην συνέχεια ότι όντως… αγόρασες τον Πύργο του Άιφελ!

Έτσι δουλεύει η Αυτοδιοίκηση ας μη γελιόμαστε. Και εδώ που έχουμε φτάσει απλά δεν ανεχόμαστε ποια να ακούμε για φαινόμενα τσαπατσουλιάς στη δημόσια ζωή, που καλώς ή κακώς μας κοστίζουν.

Δεν υπάρχουν όμως περιθώρια να καλυφθούν πλέον οι όποιες προχειροδουλειές του παρελθόντος. Αν υπάρχουν άνθρωποι (ευτυχώς σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχουν) που δεν θέλουν να κερδίσουν πολιτικά από το «κουκούλωμα», τότε δεν θα αργήσουμε να ακούσουμε και για άλλα φαινόμενα. Και αντίστοιχα βέβαια η κάθε υπεύθυνη αρχή να λειτουργήσει στο ύψος της περίστασης και να κόψει το βήχα σε όσους πιστεύουν ότι δημόσιο σημαίνει σπατάλη και υπεύθυνος σημαίνει κάνω ότι μου αρέσει και λογαριασμό δεν δίνω.

Ας ανοίξουν λοιπόν τα στόματά τους όλοι, όπως ο Β. Μυριαγκός και ας πουν τι βλέπουν, τι βρήκαν και τι συμβαίνει σε όλα αυτά τα μικρά μαγαζιά παρακλάδια του Δήμου.

Τότε ναι, μπορούμε να ελπίζουμε ότι κάτι μπορεί να αλλάξει.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ